onsdag 8 februari 2012

Låter du andra definiera dig?

Frågar Marcus Birro Kicki Danielsson i dagens Birros Bord. http://www.expressen.se/tv/nyheter/birros-bord/ulf-ekman-och-kikki-danielsson/

- Nej, inte nu längre, säger en luttrad Kicki.

Det är lite samma med mig. Jag lyssnar mindre, men ändå kan jag inte låta bli att lyssna lite.

Vem låter du definiera dig?

Vi som är kristna ska låta Gud vår Fader definiera oss. I den spegeln ser vi vår orättfärdighet, vår egoism, vinningslystnad osv., men vi får också se Jesu rättfärdighet som är vår helt gratis. Även den helt nyfrälste, som bara har bett en enkel frälsningsbön är delaktig i 100% rättfärdighet. Jesus var och är 100% rättfärdighet och därför blir vi, när vi bekänner honom som Herre, delaktiga i hans rättfärdighet.


Jag måste tillägga lite om Ulf Ekman trots att jag skrivit om honom flera gånger. Så underbart han kunde beskriva andens gåvor. Blev så rörd när jag såg Kickis öppenhet och den respekt som hon fick i samtalet.
Tack Jesus att du gör dig själv känd i landet.

Bön: Herre tack att du gör dig känd på ett milt och gott sätt och tack för att du lär oss att lita på din definition av oss. 

1 kommentar:

  1. Genom dopet,ikläder vi oss Jesu rättfärdighet!!!Då begraver vi vår gamla människa och uppstår i Hans rättfärdighet!!!...Kram!!!

    SvaraRadera