torsdag 9 februari 2012

Offren är inte på plats

Katolska kyrkan håller stor konferens om sexuella övergrepp. De som saknas är de utsatta och deras organisationer. http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=297059

En enda person fick representera alla dessa som utsatts och hon säger att det var inte lätt att tacka ja till den inbjudan hon fick. Starkt av henne att göra det och att inför alla dessa människor ställa sig upp och berätta om vad hon varit med om som barn, när hon våldtogs av en sjukhuspräst.

Nu har kyrkan arbetat fram hörnstenar om hur man ska förhindra dessa övergrepp. Jag kan inte låta bli att tänka på Honom som är hörnstenen. Den verkliga hörnstenen. Vad skulle han ha sagt och gjort?

Nu vill de lyssna på barnen och ställa dem i centrum och de vill lyssna till expertis och andra kunniga på området. Det sägs ingenting om ånger, det sägs ingenting om förlåtelse, det sägs ingenting om helande, det sägs ingenting om botgöring. Många av de utsatta har kanske fått hela livet förstört. Kanske skulle man ha klätt sig i säck och aska och gjort bättring, visat botgöring mot de utsatta och låtit dem inta de bästa platserna?

Bön: Jesus du som älskar barnen. Låt alla barn vara trygga i kyrkan. Håll dem i din famn och ge dem av din rena kärlek. 



1 kommentar:

  1. Jo,Jesus - Den verkliga hörnstenen har sagt att: Den som förför en av dessa mina minsta,för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals....

    SvaraRadera