måndag 12 november 2012

Förtroende att dela

Som helt nyfrälst i min första församling sa min pastor ofta till mig: "säg inte allt till alla", "öppna dig inte för vem som helst", "det handlar om andemakter", osv.

Men hur lätt är det? Om man råkar vara en person som vill dela, som vill tala och berätta och vara öppen. Om man är skapad sån. Om det är en gåva? Men idag förstår jag hans råd. Många gånger har jag fått uppleva så mycket kamp inombords. En bit av mig vill hit, en annan vill dit och vad säger Gud egentligen mitt bland dessa röster. Ofta får jag idag gå helt emot min egen natur för att jag vet att om jag verkligen ska kunna vara hel som människa och höra vad Gud vill säga och om jag ska kunna komma fram på vägen, då måste jag i perioder avstå delandet för att lyssna in Herren.

Men Jesus han anförtrodde sig aldrig till människorna eftersom han visste vad som fanns i dem. När han var i Jerusalem och verkade där i början av sin tjänst så kom många till tro på honom, men själv anförtrodde han sig inte till dem. Han behövde inte höra någon vittna om människan. (Joh 2: 23-25)

Själv kommer jag nog aldrig att kunna vara så klok som Jesus, jag är väldigt beroende av både Gud och människor. Men jag ber om hjälp för både mig själv och andra och delar ut min förste pastors råd. Dela inte allt med alla. Dela med några eller någon enda som du har förtroende för. Och sen, något som jag själv varit dålig på, men du kanske är bättre än jag, spara någon skatt längst där inne i hjärtat som du bara delar med Herren. Det är den skatten som du ska glädjas åt i framtiden. Skatten i himlen.

Bön: Hjälp mig, hjälp oss Herre att ha urskiljning i vårt delande. Hjälp oss samla en skatt i himlen.