lördag 30 november 2013

Så sjukt Dregen!!!

Nyss satt jag och såg programmet Go´kväll på Tv1 och ikväll intervjuades Dregen om året som gått och om att det varit ett intensivt år med tre "bebisar". Bebis ett är den självbiografiska boken som han enligt media tre gånger ringt till förlaget och velat inställa innan den slutligen gick i tryck. Bebis nummer två är skivan, från vilken vi fick höra ett smakprov och slutligen bebis tre är det barn som han och Pernilla Andersson fått.
Allt detta kunde vara en solskenshistoria om inte inramningen är väldigt mörk. Sången som Dregen framförde i Go´kväll innehöll nämligen textfrasen My Lord sweet Satan!, vilken upprepades gång på gång. Idag (måndag) har jag också sett den video som hör till sången, Flat tire on a muddy road och där kommer detta NAMN upp med stora rinnande blockbokstäver över hela skärmen. Kan det sägas tydligare? 

Jag hittade också en sida där Dregens namn är länkat (dock utan förklaring, varför jag inte kan avgöra om han oavsiktligt länkats till sidan eller inte). Sidan handlar om en grupp som heter Sabbath Assembly och en skiva som heter Ye are the Gods. I undertexten framkommer det att de tillhör en sekt som tillber Satan, Lucifer och Jehova på samma gång! Jesus ses som dessa gudars emissarie. De anses inte heller vara renläriga satanister då de tillber både Satan och Jesus. De tror att Jesus och Satan ska förenas på domens dag och att Jesus ska döma medan Satan ska verkställa domen. Sekten hade samröre med bl.a. Charles Manson.
http://sabbathassembly.com/
http://www.rocknytt.net/cd/8610-sabbath-assembly-ye-are-gods-80

Men om Dregen har med denna trosinriktning att göra vet vi inte. Vad vi vet (och ser och hör) är att låtval, uttalanden, utseendet på hemsidan alla vittnar om slående likheter. Och en sak är säkert, detta blir inte något som jag fördjupar mig i. Ber till Gud att andra ska göra det! 

Och några ord till Dregen och Pernilla även om ni aldrig läser min blogg. Tänk på er riktiga bebis. Den människa som växer upp hos er och ska formas och fostras av er. Gör er fria från den här trosinriktningen. Bed till Herren Jesus Kristus och Han skall befria er, leda er och hjälpa er till en tillvaro i frihet. I vår herre Jesu Kristi namn.


Ett litet tillägg. Idag har jag svarat er som haft synpunkter. Läs gärna!

62 kommentarer:

 1. Gun-Britt; Tror du har seriösa fel i huvudet, låten handlar inte om Satan eller Lucifer eller Jesus den handlar om när saker går snett i livet, är typ 100% på att dom båda är ateister. Du verkar tillhöra nån frikyrkosekt som inte lever i verkligheten. /Andreas

  SvaraRadera
 2. Kära Gunbritt! Där sitter du, som god kristen tycker du säkert själv (högmod,Gunbritt), och dömer mig och min familj (vad säger Gud om att döma Gunbritt?). Utan fakta, men med direkt felaktig information (du skall icke fara med osanning; Gunbritt),sitter du och skriver i din blogg att vi är Satanister. Jag borde stämma dig för förtal. Att du hänger upp dig på orden "My lord sweet Satan" säger mer om dig än om oss. Vem tjänar du egentligen, Gunbritt? ;-)
  Låten heter "Flat tyre on a muddy road". Läs texten vetja. En sann spegling av vår vardag idag. Du med ditt dömande passar in perfekt. (Vem är Gud och vem är Satan, Gunbritt?)
  Du surfar runt på nätet och hittar på konspirationsteorier som den värste inkvistitör (frosseri,Gunbritt, en dödssynd enligt din bibel, varför surfar du runt och letar efter Satan och Lucifer på nätet?)
  Jag tror på kärlek, ljus och tolerans, Gunbritt. Därför sänder jag dig kärlek här, du verkar behöva den. Jag står nog långt närmare Gud än vad du gör. Döm inte människor, se ljus i stället för mörker och SKÄRP dig, Gunbritt.
  Allt Gott
  Pernilla Andersson Dregen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Klart att det är Pernilla som har svarat, det förstår man när man läser det! För hon är en klarsynt och vettig människa, som varken dömer människor eller har förutfattade meningar. Både hon och Dregen har vågat gå sin egen väg, de är sunda, intelligenta, fritänkande, goda människor, med sunt förnuft. Och det genomsyrar hela texten, så det är självklart Pernilla som skrivit och jag är helt övertygad om att de båda två fullständigt skiter i om du tar bort din text eller inte, för de vet vilka de är och de står för det om möjligt ännu mer efter sådana här patetiska påhopp.

   Radera
  4. Hur vet vi att Gun-Britt inte är Helge Fossmo? Jag kräver svar av dig Helge! Gärna med id-bevis eller liknande.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Hörrudu Gun -Britt, vill du leva kvar i medeltiden o stena hedningar... Finns en församling i USA som heter Westboro baptise church, tycker du verkar höra hemma där. Om du någon gång skulle träffa dessa underbara människor som du anklagar för Satanism vill jag se om du står och skriker om att dom är besatta av djävulen etc. Har själv råkat ut för detta, av likasinnande som dig. Bara en sån sak, Satanism, patetisk gammal förlegad medeltids skrämmselpropaganda, vakna upp i verkligheten! 2013. Inkrökta hämmade kristna som du som springer runt och gapar om andras synd... Du får ju bibeln till att bli ännu mer sekteristisk än den redan är. Men det är ju det kristenheten har sysslat med, kväst och förtryckt all annan filosofi och trosinriktningar, vetenskap etc.

   Radera
  8. Kära Pernilla Andersson
   Ibland skäms jag över att vara man, men oftast skäms jag över att vara kristen. Det som sägs i kristenhetens namn har allt som oftast mycket lite och göra med den mannen som gick på jorden för 2000 år sedan. Han som gick runt och hjälpte dom svaga, hängde med dom utstötta, blev kallad frossare och drinkare, serverade vin det första han gjorde och skällde ut den kristna överheten som ansågs sig vara för mer än andra. Vill bara utrycka mitt stöd och beklaga vissa kristna människors beteende. Har precis köpt Dregens bok till min fru och har stor sans för både dig och honom, Rock on!!

   Och att du Gun-Britt Johansson anser att det är din kristna plikt att skriva om en låttext du inte fattar ett dyft av är bara sorgligt!

   Radera
 3. Kära Gunbritt, lyssna på texten i sin helhet inte enstaka ord ! Tror du seriöst att Dregen & Pernilla tillhör en sekt, allvarligt.....! Sekter är oftast religiösa (dom onda) som rider på Gud & Jesus rygg. Mer skrämmande än Dregens text är att du Gunbritt gömmer dig bakom Gud kom fram i ljuset och se verkligheten.

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Är du verkligen på riktigt Gun Britt?

  SvaraRadera
 5. Tror det är dags att vakna och lyssna på texterna i sin helhet! Sluta va så inskränkt! Och framför allt kolla upp fakta innan du publicerar ett sådant här inlägg!
  /Maya

  SvaraRadera
 6. Du skal ikke dømme, står det i bibelen.......

  SvaraRadera
 7. Is there something seriously wrong with you making such accusations without the proof. Dregen has been a friend of mine for over 20 years and you couldnt be more wrong.
  If there is a God and I'm not one to say if there is or isnt then prepare to be judged yourself.

  Sixten couldn't possibly have more loving parents

  SvaraRadera
 8. Att påstå detta om dregen för att han har skrivit en låt där "Satan" näms är som att kalla dig för Taliban för att du har en stark tro!

  SvaraRadera
 9. Religiösa förvirrade stolpskott som sätter sig till doms över andra utan att ha ett enda belägg för vad de påstår är inte första gången det händer....komitragiskt varje gång..

  SvaraRadera
 10. Kära Pernilla och ni andra!
  1. Hur vet jag att detta är Pernilla Andersson? Vem som helst kan ju skriva ut ett annat namn.
  2. Hur kan man undgå att höra hyllningen när den upprepas genom en hel sång och på bästa sändningstid när även barn är vakna?
  3. Och den länk som jag hittade på Dregens namn påpekade jag också att den var osäker. Det är inte jag som länkat det materialet utan jag reagerade starkt på den sången.

  Jag kan ta bort den om det gjort ont i någon tå, men älska ljuset (Jesus) istället för mörkret (Satan). Sjung inte och tillbe dessa krafter som vill död och förintelse, ja, faktiskt utplåning.

  Vi har ju yttrandefrihet och tryckfrihet i Sverige men jag tar gärna bort det om jag får något som visar vem du Pernilla är. För jag kan ju omöjligt veta att du är den du utger dig för.

  SvaraRadera
 11. OCH apropå kränkning! Jag har här fått kommentarer som verkligen är personangripande! Lägg märke till att mitt inlägg handlade om en HANDLING ej något personkränkande. Det är en mycket stor skillnad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gun-britt du säger att det finns yttrandefrihet men du tolererar inte Att Dregen yttrar sig!! Han har lika mycket rätt att yttra sig som du gör nu! Så det bästa du kan göra är att be om ursäkt till Dregen och Pernilla och ta bort inlägget som du har skrivit för den saknar helt och hållet grund och kanske lära dig lite mer engelska så att du förstår vad Dregen sjunger om!! Du ska inte döma andra står det i Bibeln du kanske borde läsa bibeln mer!! Med all respekt Carlos

   Radera
 12. Som troende/kristen kan jag bara påminna dig, Gunbritt, att tänka efter före.
  Vad trodde du skulle hända med ditt inlägg?

  Vill du nå en annan människa så är detta inte rätt sätt.
  Du behöver ta reda på vad Jesus står för och hur han bemötte andra personer.

  Jag tror att du kommit längre om du skickat en vänlig fråga till Dregen och bett honom förklara texten.

  Sist men inte minst Gullbritt, vi har religionsfrihet här i Sverige. Dregen, jag och du har all rätt att tro på vad vi väljer att tro på! Vem vet vem som har rätt. Vi tror, vi utövar inte vetenskap!

  Respekt, Gullbritt, det är dagens ord till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kudos till dig Helena för det svaret.

   Radera
  2. Det gör ju detsamma om Pernilla är Pernilla hon har ju ändå rätt och du Gun-britt du har ju ändå fel i alla dina påstående även om du inte är du :)

   Radera
  3. Gun-Britt, om du inte tror att det är jag så kan du gå in på mina officiella sidor, www.pernillaandersson.com, twitter och facebook. Jag har lagt ut mitt svar till dig där och även dedikerat en sång till dig. Hoppas du tänker om innan du gör påhopp på andra människor i guds namn.
   Håller med dig dock Gun-Britt, vissa inlägg är elaka här, och det beklagar jag, antar att det är för att det är fler än jag som reagerar på ditt konstiga inlägg. Jag vädjar till alla att hålla höjd i inläggen, det blir så mycket bättre diskussioner då. /// Pernilla

   Radera
 13. lol crazy religious people and their weird ideas.

  SvaraRadera
 14. Såhär går det när vissa människor får tänka på egen hand:)

  SvaraRadera
 15. Tänk om folk kunde se till sitt eget hus istället för att rota runt i andras..

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Jag beundrar Gun-Britts engagemang!
  Att skriva en blogg & gräva fram sån "fakta" bara för att man hör att satan nämns i texten, bevittnar ju om en dåraktighet utöver all vett & reson.
  Men det är väl såna religiösa är..
  ...dårar alltså!
  Tro vad hon skulle säga om mina texter då?
  haha
  Till exempel den här:
  https://soundcloud.com/mephobianic/heavy-shit-alt-lyrics-swe-ed

  SvaraRadera
 18. Ja, korset är en dårskap för den som inte tror.

  SvaraRadera
 19. Som troende kristen skulle jag vilja påminna dig om att Jesus, som du säger att du följer, aldrig dömde någon, satt ner och åt med samhällets lägsta och predikade kärlek. Vi som kallar oss kristna får aldrig sätta oss över någon annan oavsett vilken trosuppfattning en person säger sig ha. Som en kristen ska man efterlikna Jesus och Jesus predikade ljus och kärlek, inte hat, dömande och högmod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter också ner med samhällets lägsta och äter med dem. Tillhör själv i det närmaste gruppen. Kan även sitta med högre stående personer ibland. Vi blir Honom lika när vi följer honom. Jesus strök inte medhårs i öknen när djävulen kom med sina fina förslag.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Ursäkta, menade vilka är de lägre respektive högre stående personerna i samhället? :)

   Radera
 20. Jesus som jag följer och älskar drev ut onda andar och han rensade templet. Jesus var bestämd men full av nåd och kärlek.

  SvaraRadera
 21. Låten, som f ö heter "Flat tire on a muddy road, är den bästa jag hört på länge!

  SvaraRadera
 22. Titta på texten som kommer upp i bildrutan. Detta är mörkrets furste.
  http://www.youtube.com/watch?v=UcJ5svlliB0

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om att läsa texten, snällla Gun-Britt läs lite mellan raderna så kanske du kommer underfund med vad Dergens text egentligen handlar om...Du ser nog inte skogen för alla träden.....Kram Magnus

   Radera
 23. Det där var alla tiders, Gun-Britt!
  Äntligen någon som med rak rygg står upp för ljusets furste, och initierar en kamp mot det mörker som sådana som paret Dregen-Andersson länge symboliserat oemotsagda!
  Vi är många som följer utvecklingen av detta drama med spänd förväntan och med stor tillförsikt!
  Jesus var mer än bestämd, han var bestämdast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du är ju bara dum i huvudet

   Radera
  2. ...eller så var sarkasmen bara aningen för nedtonad.

   Radera
  3. Tack Joakim, du skrämde mig där ju ;)

   Radera
 24. Jösses så mycket man skulle kunna såga i din text. Du är positiv till en religon som är ensamt ansvarig för mer blod på sina händer än någon annan religon. Enreligon som har mördat kvinnor, barn och män för att de inte ville bli kristna. Tycker du det är rätt att fostra sina barn i enlighet med en sådan religon? Jag är tveksam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Få kristna vill kännas vid korstågen.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 25. Gud verkar inte så pigg på att utbilda sina lärjungar. Vems fel är det, Gun Britt och Joakim, guds eller satans?

  SvaraRadera
 26. Jag tycker folk tog blogg texten överdrivet hårt. Hon tyckte att det lät som att Dregen tillber satan i låten, och många andra som hör den kommer höra det som så också. Sluta mobba Gunnbritt, hon försöker kämpa för det goda.

  SvaraRadera
 27. Var och en spelar vilken musik som helst anser jag!!

  SvaraRadera
 28. Precis som så många andra religiösa förväntade jag mig inte någon form av öppensinnighet, med andra ord blev jag inte alltför förvånad när jag läste genom det dömande inlägget. Det som däremot gör mig allra mest bitter är faktumet att du rider in hit på din alltför höga häst och "bryter" mot inte ett budord, utan mot ett flertal, för att därefter gömma dig bakom en religion som ökänt bestraffat genuint goda människor och alltid haft en öppen famn gentemot de som livnärt sig på de godas godhet, och pengar.

  Vore jag religiös hade jag skämts över att du är religiös, och hur vi överhuvudtaget sympatiserar med ting som är så långt ifrån varandra men på ett plan ändå delar livsåskådning gentemot det sprituella. Istället får jag helt enkelt nöja mig med att skämmas över att du är en riktig människa och ingen seriefigur, för hur man på något som helst sätt år (snart) 2014 kan vara så tragiskt trångsynt är bortom mig.
  Hade du haft något med riktig religion att göra hade du haft en viss spiritualitet och finkänsla, och därför även sett att musiktexter är den främsta skrivna plats där metaforer används. Förutom att sakna spiritualitet, finkänsla och ödmjukhet verkar du totalt tappat din intelligens på vägen. Jag hoppas att det här blogginlägget är "trolling" i dess mest lyckade form och att du bor under en bro, annars är det bra synd om dig.

  För övrigt är Kristendomen är ett plagiat av religioner som existerat innan och därmed helt värdelös som religion då den inte förespråkar något nytt, originellt eller för den delen något humant. Rekommenderar varmt dokumentären Zeitgeist som kartlägger varifrån religioner så som Kristendom egentligen kommer ifrån, förutsatt att du faktiskt är intresserad av den spirituella delen och inte bara av byråkratin mellan gud och människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Father, forgive them; for they know not what they do", Gun-Britt fortsätta att älska syndaren men hata synden. Många som pratar om att inte döma här.. brukar vara ett vanligt grepp när den sekulära världen vill mula till en troende som har en åsikt. Jag föreslår att ni i mobben tar och läser hela nya testamentet innan i sänker Gun-Britt. Som kristen gör du i mina ögon helt rätt i att slå larm här. I Sverige har vi en tendens att välja ut de delar av Bibeln som passar in i vårt levene, detta är helt bakvänt för en kristen, "go and sin no more" heter det ju. Jag har sett videon och pluggat texten (sjukt fett gitarriff btw) och den är medvetet eller omedvetet av Satan/Lucifer, inget snack. Alla har vi ju full rätt att tro på vad vi vill men det är inte vad detta handlar om. Jag upplever att du Gun-Britt ifrågasätter SVTs val att sända detta inslag på bästa sändningstid och att du samtidigt är orolig för familjen Andersson/Dregen, det är jag också, vore ju riktigt tråkigt om ohälsan i familjen inte slutade med håravfallet. I Herren Jesus Kristus namn ber jag: hjälp Pernilla och Dregen att upplyfta sina hjärtan till dig Herre Gud och ta emot Din nåd, låt dom träda in i din gränslösa kärleks eviga ljus, håll din hand över denna familj och bevara dom. Guds frid till er alla.

   Radera
 29. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 30. Många reaktioner och jag håller med de flesta om att man skall ta reda på fakta innan man skriver något om så här stora saker..
  Och jag tycker det är tråkigt att du fått så många elaka påhopp.. Jag tycker fortfarande du har många fel i detta inlägg men för det behöver man inte vara elak..

  Men en annan sak som jag reagerar på, som fotograf, är bilden du lagt ut..

  Man måste alltid ha tillstånd från fotografen för att få publicera en bild. Däremot kan du spara ned en bild för privat bruk utan tillstånd. Men så fort du lägger upp den på din blogg, Facebook, delar den på din Pinterest eller Tumblr så har du gjort dig skyldig till bildstöld, om du inte har fått ett godkännande från fotografen att få lov att göra detta.

  Så vad hände med det 8:de budordet?

  Mvh Maria

  SvaraRadera
 31. Gun-Britt, jag lyssnade till sist på sången på Youtube. Den som inte hör och ser att det är en hyllning till satan är både döv och blind. Tycker du var återhållsam i din kritik. Varningarna borde ha varit flera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Berno! Jag tycker nog att det är svårt att tolka på något annat sätt.

   Radera
 32. Min reaktion efter att ha läst detta är en annan. OM Dregen och Pernilla tillber satan eller inte känns mindre relevant. Det som är relevant är att många stora artister faktiskt gör det och det ska dom få göra (precis som Gun-Britt talar om yttrandefrihet). Svenska bandet Ghost är superheta, har turnerat i hela världen bara i år, flera nomineringar (som tex Bandit Rock Awards) fick sin låt Year Zero precis rankad som världens tredje bästa metal-låt 2013:
  http://loudwire.com/10-best-metal-songs-2013/

  Låt alla få tycka som de tycker och tro på vad de vill och sluta kränka varandra!
  Diskutera istället om man ska få tro på gud. Diskutera om man ska få tro på satan.
  Om DU har valt sida, låt andra människor välja sin sida.

  Ghost - Year Zero: http://www.youtube.com/watch?v=_Mbxe33BYW8

  SvaraRadera
 33. Gunbritt har inte fel!!! Ni idioter som inte lyssnat på texten ska inte uttala er! Att den låten ens får spelas i tv o radio är en jävla skam!!!!! Lena Magnusson

  SvaraRadera
 34. Gunbritt har rätt! Men varför får han inte sjunga om Satan om du får sjunga om Gud?

  SvaraRadera
 35. Lena magnusson, kalla mig inte idiot för att jag har en annan åsikt än dig. Det är bara ohyfsat och säger mer om dig än om mig. Har du verkligen tänkt igenom det här?

  SvaraRadera
 36. Wow, när man trodde att kyrkan äntligen skulle ha taggat ner lite, va fan då dyker det upp ett till jesuspsycho som inte kan tolerera att satan nämns i en låt! Jävligt töntigt tycker jag, finns bättre saker att slösa tid på än att leta efter satanistiska budskap i låtar! Lyssna på Robert Johnson vet ja, inte var det nåt jesuspsycho som förföljde honom, och det här var en svarthyad i USA på 30-talet! Fan världen blir bara allt mer skruvad!

  SvaraRadera