onsdag 3 april 2013

Ljuvlighet

Rom 10:15 Och hur skulle någon kunna predika om de inte blev utsända? Det står skrivet: Hur ljuvliga är inte stegen av dem som förkunnar det goda budskapet.

Ljuvliga steg. Ja, visst är det en stor skillnad på våra steg i livet. Ibland är det tunga steg och budskapet är likaså tungt, ibland är stegen lätta och energin har ingen ände, men vi vet att det budskap vi har att frambära gör våra steg ljuvliga för dem som vi möter. Stegen är ljuvliga när vi bär ut budskapet om fred för alla människor. Inte den fred som världen ger utan den frid som uppstår när vi försonas med Gud. Ljuvlighet, lydnad, kärlek, nåd, barmhärtighet och frälsning följer i dessa spår.

Ps 147:1 Halleluja, det är gott att lovsjunga vår Gud. Sådan lovsång är ljuvlig och skön.

Sådan lovsång är ljuvlig och skön. Det finns ju annan lovsång. Någon kanske lovsjunger en viss fotbollspelare, eller ett visst ishockeylag, eller är det kanske en artist eller politikers namn som man har på tungan och i sitt hjärta? Men Gud älskar när vi lovsjunger honom. Sådan lovsång är ljuvlig och skön. När vi tackar för skapelsen, dagarna vi fått och när vi visar denna tacksamhet och glädje till Herren så är det ljuvligt och skönt för hans öron.

Ps 119:103 Hur ljuvligt smakar inte ditt tal! Det är sötare än honung för min mun.

Vår mun blir välsignad när vi frambär lovets offer. Sötare än honung smakar det! Och när vi frambär det som Gud vill ha sagt så får vi del av denna välsignelse från honom. Ljuvliga fotsteg, ljuvlig lovsång, ljuvligt tal! Detta ska följa oss när vi går åstad i hans namn. Det följer också löften om vi gör detta!

Job 36:11 Om de lyssnar och tjänar honom får de framleva sina dagar i lycka och sina år i ljuvlig ro.

Tänk vilken glädje när vi får framleva dagar i ljuvlig ro! För mig personligen har det (minsann) inte alltid varit så, men när vi vänder oss till honom och lever i och av hans ord så leder han oss på rätta vägar och vi kommer till ro, får fäste och får uppleva den ljuvlighet som följer på att lyssna till sitt hjärta.

Ordspr.b. 16:21 Den som har ett vist hjärta kallas förståndig och ljuvligt tal främjar lärdomen.

Detta löfte är också underbart. Tänk att bli kallad förståndig och att få frambära ljuvligt tal som främjar lärdom! Halleluja!

Men trots att vi får leva i ljuvlig ro betyder det inte att vi inte ska vara i rörelse. Herren för ut och han samlar ihop de som varit kringspridda. Hes 20:41 Som en ljuvlig doft ska jag ta emot er, när jag för ut er från folken och samlar er från de länder där ni varit kringspridda.
.
Men för att dessa löften om ljuvlighet ska tillfalla oss måste vi hålla fast. Hålla fast vid Jesus, hålla fast vid ordet och hålla fast vid tron. Inte lägga till och inte dra ifrån något från hans ord. Upp.b. 22:7 Se jag kommer snart. Salig är den som håller fast vid profetians ord i denna bok.