söndag 29 juli 2012

Namn - inte pseudonymer

På forumet twitter finns det mängder av individer, organisationer och intressen att följa för den intresserade. Allt går nästan att hitta, från idrott, heminredning, musikstilar och livsstilar. I mitt fall följer jag många kristna förkunnare och även vänner som bor här i min närhet. Efter hand har jag utökat listan med kända och okända namn som sagt saker och ting som jag uppskattat mycket. Men en sak som slagit mig är att även bland oss kristna är det allt fler som uppträder under märkliga pseudonymer. Man kan aldrig egentligen veta vem man talar med eller vad som döljer sig bakom ett namn.

För skojs skull gick jag till Folkbibeln online och slog på ordet namn och fick 780 svar. Det är alltså något som Herren anser viktigt, vi är till och med kallade vid namn, individuellt. Det är också märkbart om man läser några sidor av söksvaren att förutom namn  och släkttavla så är även platser och loka lisering viktig för Herren. Han vill veta vilka hans tjänare är, han vill veta var de  kommer ifrån och vart de är på väg. Han vill också veta positionen just i detta nu när en viss händelse utspelar sig. Det ser vi av alla platser som namngivits p.g.a. att något speciellt hände där.

Jag kan berätta lite om mitt namn.

Jag heter  Gun-Britt Alice Johansson och det är ett inte helt ovanligt namn. I mina födelsepapper ser man dock att jag egentligen heter Gund-Britt, vilket är betydligt ovanligare. Det är ingen felskrivning utan min fars önskan att första dottern skulle namnges efter modern, Gunda. Alice heter jag nog bara för att  de båda tyckte att det var ett fint namn, och det tycker ju många nu igen hör man talas om. Och varför Johansson, efter två kraschade äktenskap? Jo, för att det hette jag som barn och jag har tagit det namnet tillbaka. Min farfar hette Arvid Johansson och nästan hela syskonskaran tog sig efternamnet Arvidsson, men min pappa som var äldst hade redan hunnit vänja sig vid Johansson, så trots att det är ett av Sveriges vanligaste efternamn så är det i min pappas släkt bara vi som heter Johansson.

Mycket mera kunde jag berätta om både mitt namn, min uppväxt och mera därtill eftersom jag inte är hemlig eller anonym. Och om jag får lov att framföra en åsikt så tycker jag att vi i Guds rike ska känna varandra vid namn inte pseudonymer.