fredag 7 september 2012

Från hustaken och rop i midnatten

Jesus älskar människan så mycket att han dog för oss medan vi ännu var syndare, dvs. han försökte inte vänta ut en mänsklighet som skulle kunna klara av att hålla lagen. Jesus tog alla misslyckanden på sig. Detta är värt att ropa ut! Från hustaken så som Jesus Culture uppmanar oss!

http://grooveshark.com/s/Rooftops/3P2f9U?src=5

Och vad är det då de ska ropa?

Ja, de kan ju t.ex. ropa ut det Mikael Hafsal predikade om på Maranatas sommarkonferens i år. Nu finns hans predikan i sista Midnattsropet. OCH du som älskar bra kristna texter. Skicka ett mail till Maranata i Stockholm så får du den helt utan kostnad. Men innan du bestämmer dig. Läs Mikaels under bara predikan. Håll tårarna borta om du kan.

http://www.midnattsropet.se/2012/08/storsta-dramat-i-varldshistorien.html

Här kan du läsa om det största dramat i världshistorien och hur kan man se på skuldbördan kring detta faktum att Guds egen son dödades på det mest förnedrande sätt trots att han var helt oskyldig. Vems eller vilkas var felet?

info@midnattsropet.se

http://www.midnattsropet.se/

tisdag 4 september 2012

Staten: Vänlig storebror, Gud eller förklätt vilddjur? + essens

Många gånger förundras jag över den "väckelserörelse" som nu börjat vara verksam där besståndsdelarna är "tecken och under (karismatik) i kombination med aktivism och statligt engagemang".

Alla böneböcker, psalmer, lovsånger och andlig litteratur av vikt har bedits och gråtits  fram. I min bok "Källor i öknen", kan man t.ex. läsa om tålighet i lidande, att Gud ansar, att Gud fostrar formar och gör oss precis så som han vill ha oss. Han kan tysta den talföre och ödmjuka den stolte. Den store kan bli liten och den lille kan bli stor. Den rike kan bli fattig och den fattige kan bli rik. Gud kan även tänja oss, sträcka oss och låta oss utstå tryck och press. Allt för att skapa tåliga plantor lämpade för den tid och den plats vi är verksamma. Han leder oss alltid rätt och vi ska tacka Gud i livets alla förhållanden.

Allt detta är ett andens verk för att vi ska bli Honom mer lika och för att vi ska bära frukt. Frukten i våra liv är nödvändig för att vi ska kunna ge ut kärlek och bli vägvisare till Fadern. Andens verk kostar! Och de människor som levt länge och varit med i tider av väckelse - de vet detta. De har också fått se städer, byar och stora områden i väckelsetider. Och där anden gått fram där har det blivit förändring.

Kombinationen som finns bland vissa grupper idag, där man både vill ha andens verk och fred och aktivism med statliga insatser verkar kunna finnas i både dessa världar, Guds rike och världen, och kunna förvänta sig det bästa ur båda. Om vi samarbetar med den organisationen, om vi sänder in listor till det stället, om vi räknar hur många som besöker det eller det eventet så ska vi få bidrag. Om och om och om...vi räknar och vi tänker och planerar.

Arne Imsen var en av dem som förutsåg vad som skulle hända. Han har skrivit om detta på många ställen och även undervisat om det på många olika sätt och i olika sammanhang. Detta är dock en av de tydligaste, och har du möjighet så lyssna!

http://maranata.se/2010/07/29/arne-imsen-staten-som-gud/

En av våra gudar idag är Skr, Sveriges kristna råd. Vill du se vilka som skriver under dokument och uttalar sig å din församlings vägnar så titta på dess styrelse och titta även i förteckningen över "frikyrkofamiljen" vilka samfund och kyrkor som ingår. Nästan inga står utanför idag! Det är skrämmande. Staten är inte neutral - det måste vi hålla i minnet.
http://www.skr.org/faktaomskr/styrelse.4.95ef17103e1e03476800020291.html
http://www.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Essens - vad ville jag ha sagt
Märkte redan när jag skrev att det här inlägget blev otydligt. Därför vill jag förtydliga mig så att det framgår på ett bättre sätt vad jag ville ha sagt.

Jag är övertygad om att de som arbetar både med karismatik och statlig hjälpverksamhet gör insatsen med gott hjärta och i tro, men det jag ville komma fram till är att Gud inte är någon robot som gör tecken och under på beställning. Han vill att vi ska följa honom i lydnad och kärlek och låta oss formas av honom. Då kan anden vara verksam i full kraft. Då och först då kommer väckelse och verklig omvändelse. Den omvändelse som inte söker sitt. Och vägen är smal. Jag hör till dem som ville ha en bred väg, jag såg så många möjligheter, men Gud har lett mitt liv så att jag nu förstår att vägen är smal.

Enkla sedeslärande historier i olika tappning

Det är inte bara Puh-sanningar som kan sprida "kärlek" och ibland även falska bilder av kärlek. Det finns också andra sedeslärande historier som kan ge oss tankeställare men som ibland i sin enkelhet kan bli övertydliga och endimensionella. Ett exempel på detta är den här historien som jag kopierade från facebook. Efter den historien kommer min variant.

En man höll på att drunkna. Han ropade på Jesus efter hjälp. Då kom det ett fartyg och de undrade om han behövde hjälp. 

- Nej, Jesus ska hjälpa mig, sa han. 

Sedan kom det en motorbåt och de frågade om han behövde hjälp. 

- Nej, Jesus ska hjälpa mig. 

Sedan kom det en man i roddbåt som undrade om han behövde hjälp. 

Nej, Jesus ska hjälpa mig, sa mannen.

Sedan dog mannen och han kom till himlen. Där frågade han Jesus varför han inte hjälpte honom. Jesus svarade:

- Jag sände dig ett fartyg, en motorbåt och en roddbåt, men du tackade nej till hjälpen alla tre gångerna.