fredag 14 december 2012

Ungdomarna reagerar!

Facebook och Sverige kokar! Äntligen! Våra ungdomar börjar känna att det här går för långt!
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15933831.ab

En tjej som sätter ner foten rejält bor i Umeå och heter Linn. Här kan du läsa vad hon säger på sin facebookstatus.Asså vad är sverige för nåt land egentligen? Vi får inte ha avslutningar i kyrkan, inte ha 
pepparkaksgubbar och sjunga pepparkakelåten på lucia, den lilla stackars dockan klipps bort från kalle anka. 
Det är ju mer rasistisk och ta bort pepparkakorna än att ha kvar dom, att klippa bort dockan än att ha kvar den. Om det är nåt som ska bort från tåget är det ju KKK-hattarna men låt kak-stackarna va kvar! Snart får man väl inte köpa eller ha på sig svarta kläder för att det ska va "rasistiskt".
Nu är jag besviken på vårt land.


Det här är starka ord av en kristen tjej som verkligen inte är rasistisk! Det som hon säger, det är väl mer rasistiskt att klippa bort än att låta dem vara kvar. Och detta med pepparkakor, det är ju riktigt sjukt! Degen får ju färg av kryddorna och sirapen, det finns inga tillsatser i pepparkakor som gör dem bruna, och även om det fanns det så är det väl inget fel! Vi människor har olika färg. 

En annan som reagerat är Joakim i Umeå.

Hej, jag bor i Sverige. Vi får inte vara i kyrkan på skolavslutningen, vi får inte bära svenska flaggan offentligt och vi får inte vara pepparkaksgubbar på lucia. Vi får heller inte sjunga pepparkakssången. Badhusen stängs när en grupp muslimer ska simma, en liten docka i Kalle anka på julafton klipps bort. Man slutar aldrig förvånas, för vi är trots allt i Sverige. Landet som tar invandrare före våra egna. Måste bara säga att det är blir mer och mer rasistiskt ju mer ni tar bort.
T.ex det är ju mer rasistiskt att INTE låta pepparkaksgubbarna få vara med på lucia, och det är mer rasistiskt att INTE låta en liten docka som råkar vara svart färgad vara med i kalle anka? varför ska inte någon färgad få vara med?
Var fan är sverige på väg? ni som har gjort så det blivit så här har bara orsakat mer rasism i sverige.
Vill bara säga att vi är ju alla födda som människor, varför i helvete ska vi placeras i grupper då för? varför ska vissa behandlas annorlunda? jag skäms verkligen över sverige nu. jag är inte stolt över att vara svensk. Inte ett dugg.

Och som sagt facebook kokar...läs du också.

Vad kan då mitt bidrag bli? Inte stort, det här säger ungdomarna så mycket bättre än jag. Och Gud vad säger han, ja, vi vet att han inte gör skillnad mellan olika folkslag utan att vi alla kan bli frälsta av nåd. Alla är beroende av nåd och kärlek oavsett om du är fattig eller rik, vit eller brun, barn eller gammal, kvinna eller man, ja ALLA. I vår Herre Jesu Kristi Namn!