lördag 1 december 2012

Kesha illuminati

I går kväll på bästa sändningstid för ungdomar och barn sändes Keishas show som är byggd på öppen djävulsdyrkan!

http://www.mtv.com/news/articles/1697028/kesha-die-young-video-scenes.jhtml

Inslaget innehöll vargar, demonliknande dansare, pentagram och mycket öppna illuminatireferenser. Hela väggen lyste av dessa symboler, ögon i trekanter. Det är så fruktansvärt otäckt att barnen, ungdomarna och även många av oss vuxna sitter och ser detta och  matas med budskap som är direkt osmakligt.
I Aftonbladet berättar även sångerskan om sex med spöken.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15863128.ab
http://www.tvqc.com/2012/11/the-x-factor-australia-keha-rend-hommage-aux-illuminatis/
http://www.jesus-is-savior.com/Evils%20in%20America/Rock-n-Roll/kesha.htm


Lev nu, ta tillvara på tiden, dö ung. Detta ord, dö ung, dö ung upprepades hela tiden ständigt.
http://www.apg29.nu/index.php?artid=9780

Vi vet att Jesus Kristus vunnit seger över döden. I Guds ord står det - du död var är din udd? VAR?

Under uppträdandet kom denna bön till mig och jag bad enträget att Jesus Kristus skulle visa sig för denna artist. Jesus Kristus som är det sanna ljuset. Jesus Kristus som säger raka motsatsen att den som tror på mig ska leva om än han dör!

Jesus som är LIV! Han värnar om både födda och ofödda, om folk i alla länder.

TV4 LÅT OSS SLIPPA SE ÖPPEN DJÄVULSDYRKAN I TV!

Jag själv kan nästan ingenting om den här rörelsen men tydligen är detta ett känt fenomen bland ungdomarna. Många anser att kända ledare i världen tillhör detta. När ska vi vakna?

Bön: Jag ber att du Herre Jesus Kristus upplyser människornas hjärtan så att vi får syn på vad som händer i vårt land.  

torsdag 29 november 2012

Den goda kampen - Hafsahl

"Det största fel vi som församling kan begå är inte vår brist på att fördöma världens missförhållanden och negativa strukturer, utan det är bristen på att leva ut och förverkliga det gudsrike församlingen är kallad att representera - en helande gemenskap för vårt eget och andras oharmoniska och självcentrerade liv."

Orden ovan är skrivna och levda av Jan-Egil Hafsahl i senaste numret av Midnattsropet.
http://www.midnattsropet.se/

Själv har jag inte haft tillfälle att besöka dem ännu, grannarna och syskonen till Maranatavännerna i Stockholm. Menigheten Pilgrimsfolket lever som de lär. Jag har ägnat stunder ibland åt att läsa och följa med i vad som händer hos dem. Och du som läser min blogg, gå gärna in på deras hemsida och läs då särskilt om deras "Kollektiv i serklasse". (skrivet av Michael Hafsahl)
http://pilgrimsfolket.no/?p=955

Men besöker du ändå sidan. Läs om missionsarbetet i Rumänien. Nyligen berättade Michaels fru Miriam på facebook att de åter kunde sända en långtradare med omkring 20 ton kläder och andra förnödenheter. Precis som Maranatavännerna som har sin mission i Santa domingo, arbetar Pilgrimsfolket bland de allra fattigaste. I senaste Midnattsropet berättar Paulus Eliasson att om Gud sände tio gånger så många missionärer så skulle de behövas och sände han hundra gånger fler så kunde han sätta även dessa i omedelbart arbeta. Be mina vänner att Herren sänder arbetare till skörden.

Detta att leva Ordet, och inte bara för en kort tid svärma för tanken, det är något som båda dessa församlingar praktiserar och gör året om och år efter år. Dag efter dag, vardag på vardag och helg på helg. De är ljus och salt i en hård värld och de har bestämt sig för att hålla sig borta från statsmakt och annan makt som korrumperar.

Så här säger Jan-Egil Hafsahl vidare:
"Församlingens liv och gemenskap är revolutionerande i den meningen att de tar sikte på att frigöra män och kvinnor från deras beroende av tidens härskande institutioner, maktcentra och avguderi. Församlingen representerar helt andra sociala värden - och utmanar därför det grepp det sociala systemet har över människor."

Han talar om maktelit och stat. Och tänker vi efter, när i en människas liv kan hon känna sig fri från maktutövning? När hon föds eller när hon dör? I Guds ord kan vi läsa att HERREN lovar att bevara vår ingång och vår utgång från nu och till evig tid. Det är inte statens jobb.

Vill du läsa mera om församlingen beställ då Jan-Egil Hafsahls bok där han går igenom ämnet.
http://pilgrimsfolket.no/?p=1673#more-1673

söndag 25 november 2012

Detta skall aldrig hända!

Matt 16:22 Då tog Petrus honom avsides och började motsäga honom: "Gud är nådig mot dig. Detta skall aldrig hända dig".

Sammanhanget när detta händer är när Jesus började förklara för lärjungarna vad som skulle hända och vilket lidande han skulle få gå igenom. Han berättade om förföljelse, och om sin död. Han berättade om sin uppståndelse.
:
Men då grep Petrus in. Rådige Petrus. Modige Petrus. Petrus som aldrig skulle förråda Jesus. "Om jag än måste dö med dig så skall jag aldrig förneka dig. Petrus som gick på vattnet. Ja, Petrus hade svaren. Här ville han t.o.m. korrigera Mästaren. Petrus människan. Petrus som är som jag och du.

Vi människor är födda med förstånd och organisationsförmåga. Vi kan ordna det mesta med samarbete och kärlek över gränserna. Om då någon säger: Det står skrivet på ett annat sätt. Det är inte så här det ska gå till då pekar organisatörerna på lokala resultat av sin iver och nit. Se, säger de. Det fungerar! Vi behöver inte tro på allt i skriften. Det kan ske på annat sätt.

Men Jesus tog allvarligt på Petrus tankar. Petrus ville undervisa Jesus om nåden! Han som själv är nåd. Och Jesus svarade: "Gå bort ifrån mig Satan! Du vill få mig på fall. Vad du tänker är inte Guds tankar utan människotankar.

Du vill få mig på fall. Så allvarligt är det att ge ett felaktigt råd till en människa. Så allvarligt är det när vi inte lyssnar in vad Gud vill säga till oss. Vi kan lätt komma på fall. Men en sak hade ju Petrus rätt i, Gud är full av nåd och barmhärtighet.

Därför om någon säger till dig att freden i mellanöstern ska lösas med mänskliga metoder - tro det inte. Om någon säger att det ska bli en tvåstatslösning - tro det inte. Om någon säger att Jesus inte kommer tillbaka - tro det inte. Om någon säger att man bara ska läsa valda delar ur Guds ord - tro det inte.

TRO istället på Honom som sade: Jag skall vara med dig alla dagar intill tidens ände och den som tror på mig  ska leva om än han dör.

Be, höra, lyda, göra - Vaim

Nu läser jag den igen!

Vello Vaim´s, Profetisk bön, 2008.
http://www.propheticforum.com/

Vello beskriver med många bibelhänvisningar och erfarenheter från sitt egna liv, den bönesträcka som tog honom från nederlagsplatsen till segerplatsen. Denna bok tar fullständigt udden av falsk nådeförkunnelse av typen.
* Du är redan ok.
* Ta det lugnt slappna av
* Ändra dig inte bara för att du blir en kristen.

ALLT detta är lögn och det har de flesta känt till men ett grundproblem finns i det faktum att ingen vill hamna i lagiskhet och nutida farieseism. Vello Vaim gör oss den tjänsten i denna bok med att avdramatisera bönearbetet. I hans beskrivning blir bönearbetet just ett arbete och det handlar inte alls om lagiskhet eller om att Jesu försoningsverk inte skulle ha varit fullbordat, utan det handlar helt enkelt om att ta sitt kors och efterfölja Honom. Även om frälsningen är gratis och fri av nåd, så kan lärjungen inte förvänta sig ett annat öde än mästare.

Vello fick se flera syner och fick genom Ordet förmåga att förstå dem. I en av dem uttalas en kallelse till honom.

"Såsom jag nu har planterat denna bönesäd och tänt denna böneeld i ditt hjärta så kallar jag dig nu att lyda och att gå för att plantera denna bönesäd och tända en böneeld in i mitt folks hjärtan. Den kommer att växa hos var och en som tar emot den. Om du tänder bönens eld, kommer jag att tända väckelsens eld. Ty det är bönens eld som föder fram väckelsens eld."

Sedan beskriver Vello hur han kämpar med denna kallelse och hur han bönevandrar och vandrar, dag ut och dag in så att det till och med har blivit en stig i skogen där han gått i tre månader. Men till slut kom genombrottet och segerplatsen.

I beskrivningen trycker han på att bönen är absolut den viktigaste delen. Det är den som tar tid, det är den som är mödosam, men det är också där vi vinner seger. Och sedan när den tiden är över eller medan den pågår börjar vi allt mer träna oss på att höra Guds röst i vårt inre. Vi ber och vi hör, vi ber och vi hör.

Och nu måste jag berätta lite om mig själv och mitt böneliv. Precis så som ovan har det sett ut, år ut och år in. Varför har då hörandet stannat vid hörande?

1. Det är inte alltid så att det stannat. I små vardagssituationer, där ledningen är konkret och enkel, lyder jag oftast, om jag bara har uppfattat vad Herren vill att jag ska göra. De gånger jag inte lyder kan det bero på att jag känner mig rädd eller osäker.
2. Ibland innefattar hörandet fler än en person och då måste man samtala med den eller de som det gäller. Om det då är så att mottagaren av budskapet inte alls har hört samma utan är på en helt annan linje, då kan budskapet dö ut. Den säd som Herren sände kunde inte planteras någonstans och det är sorgligt när det är så.

Med denna korta beskrivning vill jag bara förmedla att det inte alltid är helt lätt att gå från bön och hörande till lydnad - görande. Men när man tar dessa steg och ser att det håller då är det underbart.

Därför vill jag uppmana dig att framförallt be, höra, lyda och göra, men också gärna beställa boken så att du kan läsa själv. Och läs Guds ord hela tiden. i vår Herre Jesu Kristi namn.


Så mycket sämre Pugh!

Använt en stund för att leta reaktioner på det populära programmet, Så mycket bättre, sedan igår, men hittar ingenting. För dig som inte ser programmet kan jag kort berätta att programidén går ut på att kända artister sjunger varandras alster i nya och egna tappningar med fokus på en artist i varje program.
http://webb-tv.nu/sa-mycket-battre-2012-tv4-play/Igår var det Sylvia Wrethammars tur i ordningen att bli uppmärksammad av både unga och äldre kollegor. Alla framförde sina versioner helt ok. och Sylvia såg ut att ha roligt där hon satt, men hon fick utstå en kärleksförklaring som mest handlade om "att runka" från Magnus Uggla. Jag vet inte hur många gånger han fick ur sig detta och kärleken som skulle bekännas drogs till ett lågvattenmärke utan dess like.

Men botten var inte nådd!!! Det kom sämre!

Aretha Franklins gamla slagdänga, Son of a preacher man, har ju i en försvenskad version förvandlats till Lärling på våran gård, med Sylvia Wrethammar.

I Franklins ursprungsversion går texten ut på att predikantens son visar på dubbelmoral under sina promenader utanför pappans/predikantens uppsyn. Han flirtar med, kysser och hånglar med jagobjektet i sången.
http://www.youtube.com/watch?v=IDFp1GBt1jI
http://www.lyrics007.com/Aretha%20Franklin%20Lyrics/Son%20Of%20A%20Preacher%20Man%20Lyrics.html

Bakgrundskören sjunger:?  Halleluja - son of a preacher man, upprepade gånger. Denna sång ansågs syndig då när den kom. Den ifrågasatte  predikanternas moral och kamp mot köttet. Eller ska man i det här fallet säga, frivilliga uppgivenhet inför en tillfällig förälskelse.

Temat i grundtexten är enkelt och uppenbart. Ande - Kött - Etik - Moral. Lust som övermannar.

Sedan då den svenska Wrethammarversionen. Lärling på våran gård. Plötsligt har hela texten förvandlats till lust och klasskillnader. Jaget i denna text är hemmadottern som olämpligt nog dras till lärlingen på gården.

Och slutligen!!! Pugh Rogefeldts version i Så mycket bättre var så enormt mycket sämre än båda dessa versioner. Nu handlar texten om, En fröken i våran klass. Hånglet och kyssarna har förbytts mot   fullbordade sexuella handlingar och dessa genomförs bland annat i klassrummet av en "fröken", alltså lärare, med sin elev. Barnpornografin godkänns av Tv4! Av produktionsteam och av Sylvia själv i sändningen. Sedan söker jag efter reaktioner i tidningar och hittar ingen reaktion. Det kan bara inte bero på att jag börjar bli äldre! Gode Gud låt det inte vara  så illa i vårt land. Hur kan vi acceptera en sådan text? Det är för det första olagligt, för det andra oetiskt, för det tredje osmakligt och vidrigt. Dessutom försvinner ju hela poängen med en sång som från början hade någon liten mening.

Redan i den försvenskade versionen försvann ju den spänningen som jag redan talat om, den mellan religiositet, efterföljelse och synd. Men Sylvias version hade ändå den smakligheten att den visade på en möjlig men ur klassynpunkt kanske olämplig dragning. Vad ska man då säga om Pughs version? Den handlar om en omöjlig, ej ur någon vinkel lämplig eller minsta önskvärd dragning.
http://www.lyrics007.com/Aretha%20Franklin%20Lyrics/Son%20Of%20A%20Preacher%20Man%20Lyrics.html

Tänk att reaktioner liknande mina kunde kallas moralpanik! Gärna - varsågod! jag är redo att vara en moralpaniktant om det är det som krävs för att vi ska vakna!!

Bön: Herre låt detta land vakna. Vart är vi på väg när allt går an? Steg för steg flyttas alla råmärken. Hjälp oss flytta dem tillbaka. Inte med lag, utan med kärlek och nåd i den Helige Andes kraft. 

Och ...ett ps. Jag vill tillägga å det bestämdaste att jag inte har något emot kärlek över klassgränser eller nationer osv. - om nu någon vill missförstå.