lördag 11 februari 2012

Ord och inga visor!

Marie Demker skriver om Björklunds skolpolitik. http://vanstrastranden.wordpress.com/2012/02/11/med-bjorklunds-skola-raserar-vi-sveriges-framtida-kunskapsutveckling/#comment-3199

Hon säger i slutet av inlägget att hon inte kan förstå hur Björklund får fortsatt förtroende i sitt uppdrag med att "gröpa ur den svenska kunskapens framtid" och jag är beredd att hålla med henne. Det som sker är så illavarslande. Lägg till detta alla förändringar som skett på arbetsmarknaden med utfasningen av det i förra valet så behjärtansvärda utanförskapet. Lägg också till detta en generation som vuxit upp med att ledighet vid graviditet är självklart, semester är självklart, övertidsersättning är självklart, men facket vad är det?

Förändringarna inom skolan bäddar verkligen för ett framtida tydligt klassamhälle där det blir svårt med kompetensutveckling senare i livet också. Ingen verkar heller bry sig. Det är som om Sverige hamnat in i ett tillstånd av djup sömn där ingenting kan väcka oss. Inte förrän vi står mitt i ett krig utan försvar kanske...för att överdriva en smula.

Läs Marie Demkers inlägg. Reagera, agera och säg ifrån. Du som har barn i skolan och bryr dig!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar