onsdag 8 februari 2012

World interfaith harmony week

Puh...man känner sig helt överkörd. Och det ganska ofta.  http://worldinterfaithharmonyweek.com/

Ända sedan 2007 har denna sammanslutning funnits, ett samarbete mellan muslimer och kristna. Idag undertecknar Sveriges interreligiösa råd ett uttalande om religions- och övertygelsefrihet. Detta sker på Interfaith Harmony Festival, Medborgarplatsen i Stockholm. 
Närvarar gör bl.a. ärkebiskop Anders Vejryd, Hajder Ibrahim från Islamiska shiasamfunden, Trudy Fredriksson från Sveriges buddhistiska samarbetsråd, Jaspal Singh från sikhismen, Örjan Videgren från Svenska bahaisamfundet och Sveriges Kristna Råds generalsekreterare Karin Wiborn m.fl. 

Innehållet i uttalandet är harmlöst och handlar om fred. Men min fråga är kan man verkligen blanda religioner hur som helst? 

Den som definitivt skulle ha svarat ett tydligt nej är den (på den senaste tiden) frekvent citerade Arne Imsen.

"Församlingens uppgift var inte att bygga in sig i världen utan att tåga ut ur den. Bibeln var inget reformprogram utan en evakueringsplan. Det var icke ett fredsavtal, färdigt att underskrivas av församlingen och världen i skön förening. Bibeln var en krigsförklaring. Jesus kom inte för att stifta frid med världen utan för att förklara totalt krig med den. Därför är vi inkastade i denna strid ända till slutet. Den som inte förstått detta måste bli frälst, annars kommer världen att sluka honom. "
Himmelrikets politik, Elden kan inte slockna, 2003

Vilken kontrast de orden är i jämförelse med dessa interreligiösa strävanden. 

King Abdullah ll


Denna man jobbar med en organisation som heter "the Common Word". I denna organisation träffas högt rankade ledare från kristet och muslimskt håll. 

Gemensamma intressen är kärleken till EN Gud och till sin nästa. Man ska ena sig till vissa gemensamma Ord. 


Orden verkar främst komma från Koranen. 

Älskade vänner. Dog vår Jesus förgäves? Varför håller Svk på med detta och hakar på muslimska världstrender? 

Bön: Jag ber att människorna ska vakna över vad som sker. 

3 kommentarer:

  1. Därför att detta är en del i det stora avfallet,som det står om i Bibeln!!!...Gån ut ifrån dem och kommen icke vid,vad orent är!!!...Vi lever i den avslutande tidsåldern,Jesus kommer!!!...Det gäller att vara vakande,bedjande och redo!!!...KRAM!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är det. Världskyrkan är redan här. Tittar man på hemsidan acommonword så ser man hur påven och muslimska ledare möts och gör överenskommelser. Varför säger inte ledarna något?

    SvaraRadera
  3. Ja religioner kan man blanda hur som helst därför att det är religioner så dem lämnar vi därhän. Men sann kristendom kan aldrig beblandas sig med religioner för då är det ingen sann kristendom längre oavsett vad man kallar sig och oavsett vad man ger sej ut att vara ledare för.

    SvaraRadera