lördag 11 februari 2012

Löner, herdar och får

Igår publicerade Daniel Forslund på Alatheia ett inlägg Livets ords styrelse ökar sin tjänstepension till 123 000 kr/år vardera (snitt).
http://aletheia.se/2012/02/10/livets-ords-styrelse-okar-sin-tjanstepension-till-123-000-krar-vardera-snitt/

I samma inlägg presenteras Livets ords styrelses löner som är förhållandevis höga för församlingsarbete. Men de är inte höga eller extrema mätt med världens mått. Man måste inte ha en åsikt om allt och jag ska försöka vara ödmjuk i detta fall och inte tycka så mycket alls om vare sig lönen eller pensionen, men jag har ändå ett par frågor att ställa.

* Var i Guds ord, kan man finna stöd för att bilda styrelser, stiftelser och affärsdrivande verksamhet istället för eller i namnet av församlingar?
* Ska vi inte skilja oss från världen i vårt sätt att leva? Följa Guds ord och de anvisningar som detta ger.

____________________________________________________________________________

Sedan, under linjen. Det finns människor som ifrågasätter om en eller annan gör rätt för sin lön. Ovärdig fråga. Så tråkigt för de personerna att höra och så ledsamt att få sin lön och sin pension uthängd. Men...frågan är ändå om anställningsformen är den rätta, det går inte frångå.
http://faktabasen.se/fakta-om-livets-ord/

2 kommentarer:

  1. Det är en svårt att få de som har låg lön att offra till Guds verk när inte de som tjänar som herdar och församlingsföreståndare håller igen. För mej har det blivit så att allt vad jag offrar går till vårt arbete för hjälpverksamhet i Polen.Skall man var riktigt krass skulle det inte behövas tiggas en krona till Guds verk , när det görs undrar jag om det inte istället är ett människoverk i Guds namn.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att Guds gåvor är sådana att när Guds ande går framåt då uppstår ingen brist. Men när vi kristna hamnar i återvändsgränder det är där bristen uppstår.

    SvaraRadera