söndag 5 februari 2012

Ingen gör rätt enligt Ekman

"Bygg en tro som håller från generation till generation". "Håll dig inte till den eller den vishetsläraren  (...) och vissa är så överandliga och håller sig baaara till Jesus".

För en gångs skull lyssnat till Livets ords möte. Allt handlar bara om bevarande och konserverande. Visst finns det gott i tanken. En person som verkligen är kristen, som verkligen följer ditt liv och andras liv över tid, som har genuin omtanke och kärlek.

Men det är något som haltar i resonemanget. Varför sägs ingenting om den Helige Ande?


Vi kristna är kallade ut ur världen. Och inte för att åter bli införda i världen utan för att vi ska utbreda Guds rike som är av en diametralt motsatt natur än världens. Vi ska akta oss noga när världen älskar oss för mycket.

Bön: Låt väckelsen bryta ut i Sverige och smälta bort allt det som inte hör hemma i Guds rike. 

1 kommentar:

  1. Har varit i Uppsala på livets ord en gång kunde bar konstatera att de har inget att lära mig. Det står som Paulus skriver nu behöver ni inte några lärare längre utan allt vad smörjelsen lär er är sant.Petrus frågade Jesus om Johannes hur går det då med denne. Han fick till svar VAD KOMMER DET DIG VID FÖLJ MIG SA JESUS. Guds rika välsignelse över dit liv och du har en skörd att bärga in så håll fokus.

    SvaraRadera