lördag 11 februari 2012

Framåt

När utrymmet är stort då trängs inte fåren. Om ledarna går före och spänner seglen. Marken blir tillräcklig för alla och ingen behöver tränga den andre från sin bana. Alla har en given plats och uppgift. När det fungerar uppstår ingen brist. Fåren sårar inte heller varandra, och börjar bita och slita i varandra. Att vara får där det är för trångt är svårt. Betet minskar, risken att bli nedtrampad är stor. Endast den som står helt stilla och tar ett pyttelitet steg då och då kan undvika att bli skadad. Om du försöker ta en genväg eller bryta dig genom hopen, uppstår trängsel och kaos.

På samma sätt fungerar det med alla Guds gåvor. Både andliga och materiella. Lever vi för Gud och i hans ledning då fungerar det med att vi får allt vad vi behöver. Vi behöver aldrig bli utan någonting som vi behöver. Skulle ett behov uppstå som ligger i linje med Guds vilja så visar han alltid hur det behovet kan fyllas.

Guds förrådshus är proppfulla och jag önskar att vi kunde se detta. Alla dessa besparingsplaner sårar Fadern som vill ge oss allt med honom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar