söndag 19 februari 2012

Procent och jämvikt

Löfveneffekten var starkare än väntat. 4,6 % uppåt för socialdemokraterna och statistiskt fastställd. Borgerligt ägda SvD talar om jämvikt och balans i politiken.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/att-hindra-fritt-fall-ar-den-latta-biten_6863485.svd

Men tittar vi på staplarna så är det långt till jämvikt. Vänsterblocket är svagt ännu och på den högra sidan dominerar ju moderaterna nästan totalt. SD står stadigt över 4% spärren och KD under. Både C och Fp kunde väl gott ha lite mera röster, så jag tycker att det är långt kvar innan man kan tala om jämvikt.





Men när Gud söker ett land och ett folk så att väckelse uppstår. Då talar man inte längre om jämvikt. I alla led söker man bättring. Man vill komma bort från avfall, fusk och mygel. Man vill hjälpa svaga och sjuka och människorna gör bättring, från den högste till den lägste. Från höger och till vänster. Alla gör någonting som är fel, även de redan frälsta och väckta, Gud arbetar med oss ständigt och vi renas i och genom hans blod bara av nåd. 

När väckelse inträffar vill människorna av sig själva göra ändring. Det kan handla om att kasta bort saker från gamla livet, eller avstå från något som du tidigare uppskattat, eller att tacka nej till för höga arvoden. Att den som har mycket delar med sig till den som har lite och att den som är frisk vill hjälpa den som är sjuk. Och att den som är sjuk söker hälsa. Gud är så oerhört god - Om vi fick syn på möjligheterna i och med honom så skulle hela landet förändras!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar