torsdag 23 februari 2012

Kvinnornas dag

Idag släpper Lövfen korten i nya partiledningen och han verkar, enligt Aftonbladet, ska omge sig med enbart kvinnor. Mest spännande blir det att följa Magdalena Andersson, idag överdirektör på Skatteverket och utan egen plats i RD. Och resten av laget verkar också genomtänkt och starkt. Mikael Damberg blir gruppledare, Ibrahim Baylan, utbildning, Fredrik Andersson, gruppledare i finansutskottet, Emma Lennartsson blir stabschef och Jennie Nilsson talesperson i näringsutskottet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14417620.ab
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1610289/Stefan-Lofven-klar-med-laguppstallningen.html


S-veteranen och statsvetaren Ulf Bjereld menar i Sydsvenskan idag att nu satsar Löfven på traditionella väljare. Han har valt att inte chansa, utan han har satsat på rutinerade personer med hög kompetens.

Ja, det var trevliga nyheter! En annan trevlig nyhet idag, som toppar alla tidningssidor, är ju prinsessafödseln! Klockan sju i morse redan hade man kallat till presskonferens och den stolte pappan Daniel fick pröva sina vingar inför ett väntande pressuppbåd.

Jag tror att Löfven har valt ett bra lag denna gång. Det finns goda förutsättningar för att socialdemokraterna kan vinna väljare igen. Men att vinna väljare och val är inte detsamma som att gå sanningens väg. Så min bön är fortfarande väckelse för hela landet. Laget han valt får inte bli så brett och populärt att man börjar kohandla än här och än där i popularitetens namn. Många gör nästan vad som helst för makten och det är viktigt att politikerna börjar våga ha en linje som inte är beronde av den sista sifo-mätningen.

När vi läser i Bibeln så ser vi att profeterna hade en viktig roll i dåvarande statsledningar. Profeten talade inte bara till prästerskapet när det gick fel utan han talade även till landets ledare. I Ordspr.b. 21:1 kan vi också läsa att: Konungarnas hjärtan är i Herrens hand som vattenbäckar, han kan leda dem varthelst han vill. http://sv.bibelsite.com/proverbs/21-1.htm

Vilka är dagens profetröster? Finns de här i internetbruset bland alla andra röster? Vem/vilka sorterar och hur ska de nå fram till ledarskapet? Eller finns de bland lobbyisterna från de olika organisationer och företag som vill påverka i sina riktningar? (för min del tror jag inte det, eftersom de behöver stå fria och lyssna bara till Herren, men visst kan sanningar komma från olika håll). Eller finns profetrösterna ute på universitet och högskolor? Ska vi lyssna till forskare och deras resultat? Eller kan det vara så att det är ledarna för trossamfunden som är dagens profetröster? Eller sitter partiledare inne med nöd för landet?

Bön: Herre vi ber om ett land som vänder sig till dig. Som inte gör vad som helst för popularitet utan att vi får ledare som vågar stå på sanningens grund. I min Herre Jesu Kristi namn.

2 kommentarer:

  1. Kära Gun-Britt,,,profetrösterna som du efterlyser, finns utanför lägret,därför att vi lever i den sena tid,när folk vill höra bara "det som kliar dem i öronen"!!!...Vad har vi med världen att göra - den är redan dömd,vi kan inte gå hand i hand med världen!!! Jag fattar inte att du "orkar" hålla reda på allt i den "politiska vansinnesdansen"och alla dess olika turer!!!...Det finns en skara "utanför lägret"som bär Kristi smälek och försöker rädda det som räddas kan,innan Jesus kommer!!!...Man kan inte blanda ihop kristendom och politik enligt MIN åsikt...Vi må SJÄLVA se till att vi står på Sanningens grund!!!...Ha en fin och välsignad dag!!!...Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Hej Marguerite! Ibland orkar jag inte heller. Så många gånger stängt både tv, tidningar, internet och annat, men nu känner jag att detta är en uppgift. Ord i tiden måste ju betyda att orden ska landa i tiden. I världen råder ju bl.a. tidsålderns furste, men vår uppgift är ju ändå att vara en röst där. Det går inte att isolera sig helt. Så tror i alla fall jag. Guds välsignelse syster.

    SvaraRadera