onsdag 1 februari 2012

Följ Jesus helhjärtat

och stå för din övertygelse!

Så avslutas en stark intervju som presenterades på Alatheia för en tid sedan. Den som uttalar orden vet vad han talar om. Christoffer Alam. Han har tjänat Herren i många år och även fått göra svåra uppbrott. I det här klippet berättar han om hur svårt det var för honom att lämna Livets Ord och Ulf Ekman. Men han kom till den slutsatsen, att hur stor Ulf Ekman än är så är han ändå en människa och inte större än Gud.

Han var modig och bröt med rörelsen men han blev utfryst och tjänsten fick ta en helt ny vändning.

http://aletheia.se/2011/10/28/f-d-larare-pa-livets-ord-christopher-alam-om-ekmans-romantiska-syn-pa-katolicismen/

Att följa Jesus helhjärtat det kan kosta dig allt. För honom som berättar i klippet ovan gick (och går) det ju bra, men andra kanske får möta en svår förföljelse.

Vi vet ju att både förföljelse och förförelser får vi räkna med. Men det beskrivs ändå i Ordet som att dessa främst ska komma från världen. Det sårar oss väldigt när det kommer från egna led. För en tid sedan såg vi Marcus Birro reagera på att det var svårt att möta så mycket hat från tidningen Dagens läsekrets. Han hade känt det som att komma hem att få skriva i en kristen tidning och hade aldrig väntat sig det här klimatet.

Att följa helhjärtat och stå för sin övertygelse, som Christoffer berättar, och att veta att Gud alltid är större än människor är en inställning som håller. Den håller att stå på. Den håller att gå på. Den håller att leva på och den håller att dö på.

Bön: Lär mig vandra i din kärlek och ta ett steg i sänder. Visa mig att det håller att jag inte behöver vara rädd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar