söndag 29 januari 2012

Vem vågar?

Vem vågar och vem orkar ta itu med avgudarna idag?

Om vi ser på Lukas 10 så vet vi att dessa fullständiga nybörjare blev sända till Israels hus. Jag tror att det är så i denna tid också. Utrensningen måste börja i Guds hus, i kyrkan.

Men innan någon börjar rensa bör vi ägna tid till bön och fasta. Det är inte möjligt annars att skilja mellan rent och orent, mellan Gudomligt liv och världsligt liv, mellan syskonskap i äkta och innerlig kärlek och social gemenskap av annat slag.

Det är så mycket vi kan göra som tangerar och liknar Guds rikes utbredande. Vi kan umgås och göra en mängd aktiviteter tillsammans. Vi kan lyssna på lovsång och till och med sjunga lovsång. Vi kan dansa och spela inför Guds ansikte.

Vem kan avgöra skillnaden?


Det är Gud som är byggmästaren. Han har överlämnat en mönsterbild till apostlarna. Hans ande är det som bygger upp verket. Allt annat ska brinna upp och försvinna. 


Bön: Hjälp oss Herre att fråga efter dig och din Ande för att fortsätta verket.



2 kommentarer:

  1. Skillnaden kan den göra, som har Andebedömningens gåva,en gåva som är nödvändig i denna tid av förvillelse!!!...Den må de utbedja sig,de som inte har den,så att man klart och tydligt kan urskilja vad som är av Herren!!!...Den som söker,han finner och för den som klappar ska det vara upplåtet,,,Herren längtar efter att giva och utrusta med Andliga nådegåvor,varandra till tjänst!!!...Det är KÄRLEKEN som fördriver all räddhåga och människofruktan,,,på apostlarnas tid fick de inte ens dela ut maten, om de inte var fyllda av Anden!!!....Ha en fin och välsignad dag!!!...Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Guds välsignelse till dig. Det var kloka ord du hade. En viss bedömningsförmåga har vi ju alla som lever i ordet och anden, men ibland är det svårt att urskilja och se.

    SvaraRadera