söndag 18 mars 2012

På rätt sida

I  ps 97:10 kan vi läsa: I som älsken Herren, haten det onda.
Han bevarar sina fromma själar, ur de ogudaktigas hand räddar han dem.

Hela psalm 97 är en hyllning till Herrens konungsliga uppenbarelse och makt! Vi kan läsa om att han är konung, om hur makten går före honom och hur naturen lyder och till och med bergen kan smälta. Många avgudadyrkare ska komma på skam, men Sion ska glädja sig och Juda döttrar ska glädja sig. De glädjer sig över domarna! Herren är den högste och vi kan också läsa om att den som älskar Herren avskyr det onda och att ljuset ska bryta fram för de rättsinniga.

Det handlar om att välja rätt. Att välja rätt väg, att kunna urskilja det som är ont och ta avstånd från det. Att inte välja den bekväma kompromissens väg som leder rakt in i dimma och töcken. Det är svårt - och kan bara åstadkommas i församlingens krets. Där kan anden uppenbara för oss hur vi ska gå.

Elisabeth Sandlund skriver i sin krönika 2012-03-12 att KD är på rätt sida spärren. Det handlar om samhällets uppsatta fyraprocentspärr. Och som vi vet har KD under lång tid legat under den spärren men i den senaste mätningen hade de nått ovanför samhällets gränslinjer för acceptans.
http://www.dagen.se/blogg/ledarblogg/2012/03/kd-pa-ratt-sida-om-sparren

2012-03-01 skriver också Pelle Hörnmark "Kom igen KD". Han tycker de visar på rakryggad politik och särskilt glad är han över att de uttalade sig i inseminationsfrågan.
http://www.pingst.se/viewNavMenu.do?menuID=35&oid=11790
Han vill till och med gå så långt att han kallar dem utmanare. De ska enligt Hörnmark vara en "kristen, demokratiskt och uppkäftig röst".

Något mera missvisande har knappast skrivits på lång tid. Om du vill se på Kristdemokraternas arbete så läs deras hemsida. Jag hittar inte något minsta lilla frö eller tecken på uppkäftighet.
http://www.kristdemokraterna.se/

Så även om KD är på rätt sida av spärren är det inte alls säkert att de tillhör den skara som talas om i Ps 97:10. De som ska älska Herren och hata det onda. Ska man syssla med politik måste man gå kompromissvägen och det är en mycket svår väg att gå.

Vad vill Jesus då? Vilken sida vill han att vi ska stå på?

Joh 14:3 Och om jag än går bort för att bereda eder rum, så skall jag dock komma igen och taga eder till mig; ty jag vill att där jag är, där skolen I och vara.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar