torsdag 22 mars 2012

Interreligion i Jerusalem

Förödelsens styggelse uppfylls idag skriver, Christer Åberg. http://www.apg29.se/index.php?artid=7908

I Amsterdam 1948 grundas Kyrkornas Världsråd. Dan Johansson skriver om detta i boken Profetiska vägskäl.http://www.danjohansson.nu/shop.htm

Dan Johansson ser det inte som en slump att det inträffar samma år som staten Israel bildades. Kampen mellan Rom och Jerusalem. Åt vilket håll vill vi gå?

Lewi Pethrus var vaken över problemet tidigt. 1925 skriver han i Evangelii Härold.

"Katolicismen är i antågande allt mer och mer, denna sköka vars händer drypa av blod, denna hemska kyrka som har så många miljoner mäns och kvinnors blod på sitt samvete, denna samvetslösa påvekyrka är på väg att  komma in i Sverige igen och detta ekumeniska möte, (Ekumeniska mötet i Stockholm 1925)är ett stort steg i utvecklingen mot detta mål. Katolikerna är mästare på att arbeta bakom kulisserna och det är icke tu tal om att sådant arbete pågår också i Sverige.

Den dag vi stryka flagg inför dessa påtryckningar har pingstväckelsen fått sin dödsdom. Den kan inte leva sitt liv tillsammans med katolska villfarelser och bibelkritik. Därför bör den heller aldrig göra gemensam sak med moderna allianssträvanden" citerat ur Johansson, Dan: Profetiska tilltal, kapitel: kyrkornas världsråd


Som vi hör var Pethrus oerhört bestämd och lyhörd inför tidens anda. Undrar vad han skulle säga om han såg hur långt in pingsrörelsen gått i samarbetet och att man träder allt längre på alliansvägen för varje dag som går.

Även Dan Johansson skriver om SKR och deras kontaktytor. Samarbetet är breddat och "Kyrkor öppnas för zenbuddism, jojk och shamaner (som) deltar i gudstjänster". Och han har liksom jag skrivit om förut uppmärksammat att samma sak sker i land efter land efter land. Ett exempel som jag tidigare tagit upp var materialet till årets bönevecka som "ekumeniskt" tagits fram i Polen där 95% är katoliker och att dokumentet sedan skickades till 60 länder. Dan Johansson nämner SKR, NKR, DKR, osv. som liknande sammanslutningar växer fram.

Dan Johansson avslutar kapitlet med en varning. "Idag knyts banden allt tydligare i den riktning som Johannes beskriver i Uppenbarelsebokens sjuttonde kapitel. Var vaken över det som sker. Håll rågångarna fria. De som är dina syskon kommer den Helige Ande att klargöra för dig och du kommer att känna trygghet i den relationen."

Mötet som tidningen Dagen refererar till är ett interreligiöst möte i Jerusalem kring miljö. Patriark, rabbin, ärkebiskop och imam var några av bakgrunderna när hundratals samlades kring miljöfrågor i Jerusalem.
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=302822
Rom är alltså i Jerusalem där förödelsens styggelse ska byggas, som Christer Åberg (Holger Nilsson) tidigare skrivit om. http://www.apg29.se/index.php?artid=7732

Åter vill jag påminna om att nästan alla församlingar i Sverige är delaktiga. Du kan själv läsa om din kyrka är med på www.skr.org. Det finns vissa små fria församlingar kvar. Jag hade en gång en idé - att samla information om dessa för sökande människor på internet, men Gud varnade mig och sa: Vilddjuret går omkring för att uppsluka dem, skriv inte!

Däremot vågar jag berätta om Maranata. De har funnits så länge. De låter sig inte köpas eller övertalas. Där har man under hela sin tid överlevt utan statsbidrag och de är heller inte delaktiga i ekumeniken. Be till Gud för församlingen. Be om tillväxt.

1 kommentar:

  1. De byggs små fria församlingar för fullt idag ditt folk som inte känner sig hemma söker sig. Även husförsamlingar.

    SvaraRadera