måndag 27 februari 2012

Låt oss...

"Låt oss uppmuntra varandra med goda berättelser", tycker insändarskribenten Knut-Bertil Nyström,  EFK, i tidningen Dagen.
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=299202

Åter en reaktion på Deminger. Krisen är inte frikyrkans utan hela kristenhetens, skriver Nyström. Han menar också att ett nytt recept att vända trenden kan finnas. Receptet heter denna gång NFU.

"För att vända trenden har man valt att se vad som karaktäriserar församlingar i Sverige där människor kommer till tro. Det finns beskrivet i NFU-materialet "Växande församlingar i Sverige" men också i en nyligen redovisad studie av 35 svenskkyrkliga församlingar med växande antal gudstjänstbesökare." (ingen källa angiven)

Hoppet som Nyström ansluter sig till är att det finns individer i församlingarna som vill vittna om Jesus och som inte har gett upp hoppet om nästa generation. Vi ska enligt Nyström ta till oss tanken, "vad är  mitt bidrag till att någon som inte känner Jesus ska lära känna honom".

Min reaktion över ovanstående resonemang är att jag blir arg och frustrerad. Nyström hänvisar till NFU, dvs. konsulter som med mänskliga organisationsmodeller ska göra församlingarna friska. Han hänvisar även till en icke namngiven källa där 35 församlingar undersökts. Problemet är alltså minskande församlingar inte alls brist på väckelse, avgudadyrkan och underhållningskristendom. Vore man bara fler personer så kunde "rättfärdigheten" bekräftas genom x antal personer som deltar och håller med. Precis som demokratiska val. Precis så som när Jesus korsfästes och människorna fick bestämma. De önskade få Barabbas fri. Barbariet, avgudadyrkan, det onda.

Gud själv säger i sitt ord att vi ska älska honom av hela vår själ, hela vårt hjärta och hela vårt förstånd. Jesus säger tydligt och klart att han är vägen, sanningen och livet. Och han gick bort för att sända oss en Hjälpare, vars hjälp vi inte kan klara oss utan! Den Helige Ande!

Alla väckelser har betts fram. Utan undantag. Så, Låt oss bedja!

Bön: Jesus Kristus Guds son, jag ber att du genom din Ande och kraft ska väcka människorna i det här landet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar