lördag 25 maj 2013

Stenen som förenar

När jag hittade det här inlägget som även det är från år 2008 så tänkte jag först låta det falla i glömskans hav. Orsaken till det är att jag i många år hade en något blåögd inställning till ekumenik. När mina ögon senare öppnades så har jag istället skrivit och verkat för att vi inte ska delta i detta mänskliga byggande av världsvida organisationer och slutligen en världskyrka.

Men så läste jag en gång till och märkte att här skriver jag inte ett enda ord om den typen av ekumenik. Allt handlar faktiskt om HONOM - Jesus, stenen som förenar!


                      Umeå 2008-09-02

 

 

Stenen som förenar

 

När kommer Jesus tillbaka?

 

Han kan nog inte komma förrän hans vilja har skett på jorden så som den skett i himlen.

 

Vad är då hans vilja?

 

Jo, att vi ska älska Herren vår Gud av allt vårt hjärta och förstånd och vår nästa så som oss själva. Vi ska gå ut med budskapet om fred och vi ska förlåta varandra så som han har förlåtit oss. Vi ska överlåta domen till Gud vår Fader och söka upp de vilsegångna fåren.

 

Om vi riktigt noga tänker efter så finns det alltid, alltid ett korn som förenar. Alltid. I alla sammanhang.

 

Om vi söker det kornet, finner det och låter det växa så byggs broar. Broarna är till för att gå på och när flödena öppnas så öppnar Gud sin kran och renar det som inte är rent. Kärleken förlåter många synder. Vi behöver bara finnas där och möta dem på broarna men tillsammans måste vi söka efter de korn som förenar.

 

Gud gråter i sin himmel och i våra hjärtan när kristna blir en minoritet, när vi smutskastas och stigmatiseras, när vi inte kan och orkar stå upp för vår tro i det offentliga samtalet. När vi inkallas i offentligheten så är det för det mesta för att vara ”emot” något. Vi borde inte tacka ja till sådana kallelser. De går rakt emot Jesu anvisningar. Vi ska inte rensa templet förrän vi har auktoritet till det!!!

 

Hur arbetar motståndsrörelser i underläge? De samlas, skaffar sig vapen och vinner fästen allt eftersom. De skickar inte sina ledare till tv-studion för att fängslas offentligt. Vi måste inse att vi är i ett krig. Även om Jesus vann seger för 2000 år sedan för oss så återstår jorden att vinna.

 

Vi måste få vishet. Vi måste sluta kasta sten. I stället måste vi söka efter de stenar som förenar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar