tisdag 21 maj 2013

Mer kärlek - mindre hat

Mer kärlek, mindre hat, det är ett argument som blivit flitigt använt på olika diskussionsforum angående homosexualitetens segrar i land efter land.
http://hbl.fi/nyheter/2013-05-18/451436/frankrike-godkande-lag-om-samkonade-aktenskap

Med denna typ av argument visar man att med kärlek avser man då endast själslig, fysisk, kroppslig och sexuell kärlek. Man tänker sig också att mängden kärlek i världen skulle tillta i samma omfattning som antalet par som bildas och som därmed öppet kan visa och utöva denna kärlek till varandra. Om inte den nya lagen fanns som gynnar samkönade äktenskap så skulle dessa personer med andra ord riskera kärlekslöshet. Brist på kärlek eller ensamhet.

Men som jag tidigare  har nämnt på denna blogg så är Bibeln, vilket är Guds eget ord, mycket tydlig på den punkten att homosexualitet är en synd. Det är till och med en mycket allvarligt synd, så kallad blodskuld.
http://gbajohansson.blogspot.se/2013/05/aär-bibeln-oklar-om-homosexualitet.html

Nu har vi hamnat i en svår logik där vi antingen tvingas säga att personerna som hävdar att kärleken ökar och hatet minskar med den nya lagstiftningen fel eller så måste vi börja tvivla på om Gud verkligen älskar människan fullständigt.

En Gud som älskar fullständigt och utan gräns och som inte innehåller minsta lilla mörker (t.ex. hat) skulle ju inte på pin kiv ha kommit på livslagar och gränser för oss som skulle minska kärleken och öka hatet. Tvärtom! Gud önskar gemenskap, glädje och harmoni. Han är kärlek och ljus och han har vunnit seger över allt det onda.

Vi vet också att han bevisade sin kärlek till oss på ett sätt som är fullständigt ofattbart, när han bar våra synder upp på korsets trä och dog för oss. Detta gjorde Gud för att vi skulle finna en väg till honom. En väg som människan skulle kunna hantera och ta emot. Allt annat hade varit för svårt för oss. Men detta! Att tro på honom som han har sänt, det är inte svårt. Det kan människan klara.

Jag skulle vilja vända argumenten som syns i alla gratulationstexter till Frankrike och säga att hade ni stått kvar i Guds vilja och hade ni sökt honom som dog för oss, då hade det blivit mer kärlek och mindre hat. Nu kanske det blir motsatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar