tisdag 21 maj 2013

Legaliserad pedofili - reagera!

Iran sänker åldern för barnäktenskap så att bruden nu får vara nio år när hon gifter sig. Det här strider inte mot sharia, och de som menar att man bör vara i 25-årsåldern när man gifter sig har fel, menar Al-Sheikh, en av de högre ledarna i Saudi-Arabien. I det landet har man nyligen antagit en lag om giftermål vid tio års ålder. (i den citerade artikeln finns inte något uttalande från ansvariga i Iran)
http://avpixlat.info/2012/07/25/irans-parlament-sanker-aldern-for-barnaktenskap-flickor-far-vara-under-10-ar/

Hans argument är grundade dels på erfarenhet av ungt mödraskap och dels på tron på god uppfostran. "Våra mödrar och mormödrar gifte sig vid 12 års ålder", menar han, och en "god fostran" gör flickorna redo att ingå äktenskap så tidigt som vid (9)/10 års ålder. I den åldern har de kommit in i puberteten och då finns det inga hinder, menar han.

The Saudi National Human Rights Assosiation (NHRA) har protesterat hos myndigheterna och försöker få till en ändring av denna lag. De menar att det här är ett övergrepp mot barnen och deras rätt till en barndom.

Och självklart tycker vi alla västerlänningar för en gångs skull säkert lika. Här är en fråga som griper över nations- , generations- och till och med religionsgränser. Var och en inser att detta är fel mot barnen. De får inte möjlighet till utveckling, inte ens kroppsligt hinner de bli utvecklade tillräckligt för att kunna klara av det krav som ställs inom ett äktenskap. Ännu mindre hinner andra gåvor och talanger utvecklas, och hur ska de kunna föra över något till sina barn om de själva är barn när de får barn?

Jag tycker att de som omfattas av sharialagar och bor i västvärlden måste reagera! De som fått trygghet i andra länder, nu blir det uppenbart att det måste ske förändring. Och i en förlängning måste man också fråga sig om den Gud man tillber är god eller ond när han tillåter barnäktenskap.

Bön: Jesus jag ber för flickorna i Iran. Jag ber att du ska beskydda dem från dessa övergrepp. Jag ber att du som är en levande Gud ska uppenbara dig för dessa ledare så att det blir uppenbart vilken Gud de ber till. I Jesu namn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar