tisdag 10 april 2012

Korset som försvann och att ha fel kompis

Fotbollsklubben Real Madrid får skarp kritik för att de tar bort korset från sin logga när de ska få tillgång till ett miljardbygge i Förenade arabemiraten.
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=304764

Bygget kom lägligt i tid och är en jättestor satsning på en temapark för fotbollslaget, men i deras logga försvann korset vilket av talesperson för Real förklarar så här: "Man önskar slippa varje form av förvirring i en region där flertalet invånare är muslimer".

Ja, det är klart att korset förvirrar, omskakar och förvandlar, det vet vi, men tydligen ska det inte hända i Förenade Arabemiraten, enligt Real.

En annan "nyhet" från samma källa, tidningen Dagen handlar om SVT:s ovilja att sända kristna program och i tidningen görs en koppling i tid och rum till dramat i Knutby. Man menar att det som tidigare var svårt blev än svårare efter den händelsen. SVT-producenten menar (cyniskt?) att "Om kyrkogången skulle sjunka kraftigt så har vi inget public-service-uppdrag kvar".

Kompisen Staten är alltså inte bästis i alla avseenden. Endast bra kamrat inom de politiska, religiösa, och fredsivrande områdena. Vad gäller andra områden så "släpps inte" kompisarna in. De stora ledarna för svensk kyrklighet kan i slutänden inte styra över programutbudet i bästa vännens regi! Är det inte något fel på kompisen då? Om den inte tillåter en enda liten sändningstimme för sina vänner och att låta dem framföra vad de tror är sant och rätt och viktigt!
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=304710
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar