torsdag 19 januari 2012

Tidens tecken

Redan när Jesus gick på jorden så talades det om "ändens tid". Och med jämna mellanrum har profeter sagt, det här året sker det och nu är det nära.

Betyder detta att vi ska glömma Jesu återkomst? Betyder detta att ändens tid och tidens tecken inte ska tas på allvar och tolkas mot de profetior som Bibeln utsäger?

Nej, vi ska hålla oss vakna! Verkligen vakna!

Per-Arne Imsen har lagt ut ett klipp om de största och viktigaste tecknen i vår tid. Hur de ekonomiska och politiska systemen aldrig förmått bygga något hållbart system genom historien. Försöken att med mänskliga medel "distribuera" rättvisa slutade i en ände av förskräckelse och bl.a. koncentrationsläger, förföljelse, censur, fattigdom, rädsla och ofrihet. Det motsatta försöken att med frihet skapa företagsamma, arbetsamma och ärliga människor, har också skapat stora sår i både människor, länder och natur. Rovdrift, ärelystnad, krig - ja, det finns faktiskt ingen gräns för vad ondskan kan utföra för pengars skull.

Här går Per-Arne igenom det rike som de flesta "upplysta" människor tycker låter som medeltiden - "Antikrists rike" - men faktum är att vi som är kristna vet att detta rike finns och är under uppbyggnad. Han går här igenom hur "världen" nu arbetar med en ny strategi, en ny "världsekonomi", en ny "världsordning" och en ny "världsregering". För att detta ska vara genomförbart måste människorna TRO på det. Man måste på olika sätt förmå människorna att tro på riket och att det är gott det som sker.

Hur ska då detta åstadkommas? Ja, bl.a. genom världskyrkan. Den är på stark frammasch. Jag vill inte förenkla och peka, här är den och där är den. Men vi ser på många, många sätt hur det som ser så gott ut - samarbete, generositet, gemenskap och förståelse, kan skapa en "soppa" av andlighet som inte är den andlighet som är helig och ren och som förhärligar Jesus och hans Fader. Vi får en "allmän" andlighet som kan kopplas till New-age läror och sättas i händerna på olika politiska/ekonomiska/religiösa ledare och ges innehåll efter vad tidsandan frågar efter.

Till detta ska läggas att vi lever i ett informationssamhälle där vi är synliga snart sagt varje timme på dygnet. Ekonomi och alla affärer, all kommunikation är ytterst lätta att ta över vid en statskupp t.ex.

NU ska vi inte heller gå omkring i fruktan, mina vänner.

Du som läser kan ju antingen (1) skaka på huvudet och inte tro på ett ord, (2) tro vissa delar av detta, eller (3) redan vara medveten om det. 


Den enda som skulle kunna bli rädd av dessa är ju de som sorterar under kategori 2, där jag själv tidigare fanns. Tillhör man första gruppen så kanske man bara drar på munnen och inte bryr sig om detta alls. Tillhör man tredje gruppen så är man med största säkerhet kristen och känner sig trygg av att veta att man tillhör Honom som har räddat oss undan denna världens ondska. Tillhör man däremot grupp 2 och tänker att kanske, kanske inte, då kan ju tankarna väcka och oroa. MEN ...det är bara bra! Låt dig oroas. Lyssna på klippet. BE sedan till HONOM som vi tror på, Jesus Kristus Guds son om den Helige Andes skydd och upplysning.

Må Gud välsigna oss alla idag!


http://www.youtube.com/watch?v=Rq2vCvyyz4w

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar