söndag 15 januari 2012

Multireligiositet eller Jeu vittnen

Hur utsåg Jesus sina lärjungar?

Han såg dem, kallade dem och sedan följde de honom och lärde sig att sprida och dela Guds rike. De fick sedan den Helige Ande till sin hjälp och startade den första apostoliska församlingen. Delade allt och var lydiga Herren trots stort motstånd. Många blev dödade men de kristnas skara bara växte.

Hur vittnade apostlarna och lärjungarna?

De förkunnade vad de sett och hört. De hade inte pengar och gåvor utan de delade ut Guds kraft och kärlek till helande och upprättelse. Guds rike är inte av den här världen och de gick emot mörkrets makter med det sanna ljuset och kraften. Många lät döpa sig - först i vatten, sedan i den helige ande.

Vad säger då Sveriges kristna råd om vittnande? Jo de har antagit ett dokument som är godkänt av Världskyrkorådet. Även denna gång ber jag om överseende att det skulle ta alldeles för stort utrymme, tid och kraft att ta varje paragraf för sig i det här läget. Först ber jag dig som ännu inte läst det här (legat ute sedan maj 2011) att titta igenom och säga hur du tycker att det rimmar med den apostoliska, levande kristendomen. http://www.skr.org/download/18.587b3d0a1325af354a580005514/ChristianWitness_recommendations.pdf

Gud kallar oss UT ur världen.

Bön. Hjälp oss Herre att se skillnad på mänskliga byggnadsverk och ditt Rike. I Jesu Namn.

1 kommentar:

  1. Tusen Tack Gun-Britt, och välkommen till min blogg. Jag hoppas att vi ska kunna vara varandra till hjälp, för att sprida det glada budskapet om Jesus. Ty det är Han som har kallat oss. Önskar dig Herrens välsignelse, och ny kraft denna morgon. Kram från Vanja !

    SvaraRadera