onsdag 18 januari 2012

Ande och kött!

Köttet i oss låter sig provoceras och deltar gärna med liv och lust i olika debatter och ibland är vi lyckosamma och argumenten är övertygande. Det finns en slags argumentation som inte är av Guds ande. Visst ger den tillfredsställelse och visst är det trevligt när saker och ting går "vår väg", men det är inte detta som vi ska hålla på med under den korta tid vi har på jorden.

Däremot ska vi ropa, varna och skrika. Låta Herren använda oss. Bli och vara dårar för hans skull. Han som har köpt oss. Det var inte något billigt pris han fick betala och vårt arbete för honom kostar också något. Det kostar vårt liv!

Därför är det så viktigt (nu talar jag även till mig själv) att Gud verkligen leder oss när vi talar och skriver. Det är viktigt att vi inte går in på områden bara för att olika mer eller mindre kända personer lämnar öppningar som ser inbjudande ut.

Köttet vill ju gärna framstå som kunnigt och insatt. Det vill glänsa och få rätt. Anden däremot har ett annat ärende. Han vill väcka oss, varna oss, rädda oss, trösta oss, förmana oss, leda oss. Ja, i Gud bor det bara gott men så länge vi är här på jorden måste vi ju hantera detta att vi är ju människor.

Gud välsigne oss alla!

2 kommentarer:

  1. Ja,,,vi får lov att som det står: Vandra i Ande och Sanning!!!...Förbliva i Jesus Kristus,Han som är Ordet,Vägen,Sanningen och Livet!!!...Ha en fortsatt fin och välsignad onsdag!!!...Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, och inte falla offer för känslor. Någon sa att framgångens känslor är ännu farligare än motgångens. Men Jesus är ju med oss alla dagar - det är ett faktum.

    SvaraRadera