fredag 27 januari 2012

Politik och religion i interreligiösa former

Politikern Tony Blair är en av dem som arbetar med och för interreligiositet. Det ligger även i tiden. Vi vet att det ska och har uppstått en världskyrka. Den kyrkan kommer att innehålla allt och ägna sig åt allt. Om Kristus får plats så får han stå i kö med andra gudomligheter och rörelser.

Som kristna kan vi inte delta i dessa nätverk. Vi tror på vår Herre och Gud och hans son Jesus Kristus och vi tror på den Helige andes kraft.

Om man tittar på kyrkorådens (både nationella och internationella) sidor så ser ju ambitionerna så goda ut. Det handlar om förståelse, miljö, fattigdom, vapenexport och dialog. Allt är så "demokratiskt" och klokt. Organisationer skapade, inte för personliga eller statliga vinstintressen, utan för att främja demokratiskt försvarbara områden.

Problemet är bara att han som vi ska följa, Jesus Kristus, gav oss en annan väg. När de frågade vem han var och trodde att han skulle ta makt i landet som en konung misstog de sig ständigt. Den väg som Jesus visar är en väg som inte skapar stora mänskliga organisationer eller interreligiösa nätverk. Han gick en annan väg. http://www.tonyblairfaithfoundation.org/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar