fredag 2 augusti 2013

Allt detta arbete med att förändra andra...

Arbetarrörelsens tankesmedja, har skrivit ett längre inlägg där man reagerat på KD:s inställning till Pride, gayrörelsen och HBT-frågorna. Skribent är Robin Zachari och han har gjort ett gediget arbete och sammanställt KD:s agerande från 2007 och framåt.
http://alliansfrittsverige.nu/aktuellt/2013/08/har-har-du-nastan-tusen-orsaker-till-att-kd-borde-skammas-under-pride-inlagget-kan-innehalla-spar-av-dildos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Min avsikt är inte här att ta frågorna en och en och bemöta påståenden i detalj utan jag vill bara kort reagera på den underton som artikeln har. Det finns ingen som helst tvekan om vilka som har rätt respektive fel! Helt tydligt och med kraftiga perspektivmarkörer görs här KD till bovar och förföljare av nämnda grupper. Men det gäller inte hela partiet utan vissa av KD-ledamöterna har utmärkt sig genom uttalanden som varit särskilt "kränkande" för gruppen. En av dessa som nämns är Tuve Skånberg. Jag citerar en sådan längre markör nedan.

"Det är onekligen ganska spännande att tänka sig att på småtimmarna, nästan varje natt, ligger Tuve Skånberg vaken, kallsvettig, och kan inte sova för att det någonstans i Sverige kan finnas en man med en livmoder. Ännu mer spännande är hans lösning på sömnsvårigheterna är att morgonen därpå skriva en motion till riksdagen där han kräver fortsatta tvångssteriliseringar. Allt detta arbete med att förändra andra istället för att jobba med sig själv, sina egna åsikter kring hur andra ska vara. "

Var och en som ställer sig främmande kring dagens HBT-frågor inser ju omedelbart vilken boomerang skribenten släpper här! Det är ju dessa människor som inte är nöjda med hur Gud skapat dem, det är ju snarare de som skulle behöva acceptera sig själva utan social, medicinsk och biologisk korrigering. Det är ju denna rörelse som pressar andra människor med ideologier som endast bygger "nya identiteter" och skapar släktled utan rötter och fäste på jorden. Att Skånberg i det här fallet var positiv till tvångssterilisering, kan jag med nuvarande kunskap varken stödja eller gå emot. Det är ett mycket allvarligt ingrepp, men ingreppet att byta sitt kön är nog ännu större.

Zachari fortsätter i nämnda tonläge att göra upp med de flesta politiker som stått emot HBT-frågorna i KD. Han lyckas utmärkt i ett avseende och det är att visa på tomheten i de uttalanden som KD gör nu i dagspolitiken.  Dessa uttalanden stämmer illa med både den kristna grund som partiet hade vid bildandet och den stridslust som uppenbarligen, hos vissa, funnits i partiet.

Bön: Herre jag ber att du ska ge dig tillkänna i dagens samhälle så att människorna förstår att vi inte är skapade till domare och mästare att själva bedöma vad som är rätt och fel i alla frågor. Vi behöver dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar