torsdag 25 april 2013

Mot avgudartemplet SKR

Dan 5:18 Men om han icke vill det, så må du veta, o konung, att vi ändå inte dyrka dina gudar, och att vi inte vill tillbedja den gyllene bildstod som du har låtit ställa upp.

I maj 2012 kunde vi läsa om att för första gången i historien har en pingstpastor tillträtt rollen som Sveriges kristna råds ordförande.

http://www.dagen.se/nyheter/pelle-hornmark-vald-till-skr-s-ordforande/

Och vi har Guds eget dyrbara ord på att vi inte ska tillbe avgudar eller ens vistas i dess tempel. Därför stod de fast trots att Nebudkadnesser blev mycket vred mot Sadrak, Mesak och Abednego.

...(19)och han hov upp sin röst och befallde att man skulle göra ugnen sju gånger hetare.

Detta har blivit synligt i hektiska värvningskampanjer från Hörnmarks sida, och i allt fler ekumeniska satsningar som ska ge kortsiktiga pengar och kortsiktiga lösningar. Planteringspengar, pastorsutbildningspengar, ambassadörsutbildningspengar, ja, sannerligen försöker man inte elda på med allt vad den mänskliga förmågan kan åstadkomma.

OCH märk väl...de lyckades!!! Åtminstone kortsiktigt.

(23) vid att de tre männen Sadrak, Mesak och Abed-Nego bundna kastades i den brinnande ugnen.

Konungens män var försedda med rep och muskler. De hade tillgång till pengar och makt. De hade förmåga!! De band dessa tre män fullständigt, fråntog dem allt mänskligt värde och kastade dem i denna kokheta UGN!!!

Men Gud har också förmåga...och Hans förmåga är underbar. Den går utanför och ovanför den mänskliga förmågan! Halleluja!!! Prisat vare Herrens namn!

Hans förmåga innefattar detta underbara att lösa i stället för att binda. Att delta i stället för att motverka.

(25) Han fortfor och sade: Och ändå ser jag nu fyra män som gå lösa och lediga inne i elden, och ingen skada har skett dem; och den fjärde ser ut så som han vore en gudason.

Halleluja! För Gud är ingenting omöjligt! I vår Herre Jesu Kristi namn.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar