torsdag 3 maj 2012

Wonna, Anneli och Estelle

Wonna, Anneli och Estelle. Tre tjejer med så fullständigt olika livsöden, tre så oändligt olika vägar och ändå finns det något som förenar. Deras namn kan inte frälsa någon, men många beundrar och ser upp till dessa personer.

Av dessa tre är Anneli Wester - Life rules, den mest okända. Hon gjorde sin tv-debut igår och den historia hon berättade var så osannolik att en och annan kanske satte kaffet i vrångstrupen eller fick ta fram näsdukar och torka ögonen. Omöjligt att inte bli berörd. http://www.facebook.c"om/AnneliWester.Liferules
I gårdagens Gokväll fick vi höra Annelis bakgrund. Sju år av självskadebeteenden, grava sådana, med giftintag, hängningsförsök, uppbrända händer. Hon blev söndervårdad, missbedömd och feldiagnostiserad. Efter hela denna pers var hon minst sagt "skruttig". "En trottoarkant var för hög", säger Anneli, som nu är världsmästare. Hon har tältat på toppen av många väldigt höga berg och den 4:e augusti 2011 besteg Anneli Muztagh Ata 7546 m i västra Kina! Det unika är inte bara hennes bakgrund utan också det faktum att hon klättrar helt ensam utan bärare och funnit egna överlevnadsstrategier, bl.a. äter hon massor av svensk proteinrik kost istället för kolhydrater där uppe på höjden. Hon blir en sådan förebild för oss som inte klarat sådana strapatser! Anneli berättar att i början orkade hon bara 2 km per dag och sedan gick resten av energin åt till att lära sig hantera all kringutrustning och tält osv. Hennes vänner, "de erfarna", hade då tyckt att så kunde man väl inte göra, men Anneli stod på sig och menade att himlen var väl lika blå och naturen var väl lika vacker oavsett hur lång sträcka man gått under dagen.  Underbar inställning, som idag gjort henne till en jättestark tjej.
http://svtplay.se/t/102930/gokvall
Life rules, är hennes devis. Lita på att vi får höra mera om henne.

Dagen innan detta inslag hade jag suttit alldeles hänförd av Wonna de Jong. Hennes lifestory förtjänar all uppmärksamhet. En sådan järnvilja och att äga den i kombination med ödmjukhet och vänlighet. Hon är en sådan inspiration för många. Uppvuxen i Polen, tidigt affärsintresserad, idag en av Sveriges mest lyckade kvinnliga entreprenörer! Hon har uppfyllt sina drömmar och äger ett slott, stora fastighetsbestånd, och är initiativtagare till mängder av projekt. När man lyssnar på hennes historia sitter man och häpnar och förundras och tänker att "ingenting är faktiskt omöjligt för den som tror". http://sv.wikipedia.org/wiki/Wonna_I_de_Jong
http://www.facebook.com/wonna.dejong

Som kristna vet vi ju att vår tro ska vara grundad och rotad i honom som gav sitt liv för oss, men om vi gör det så har han lovat att alltid vara med oss och att vi ska förmå allt med honom. Han har aldrig lovat att allt ska lyckas. Han har aldrig lovat oss succé i denna tid, men han har lovat oss evigt liv och att vi aldrig är ensamma på vägen. Anneli som varit med om så mycket säger idag: Life rules och på sin nacke har hon tatuerat in: "Egna vingar rules". Hon vill inte vara en tråkig kopia utan hon vill leva sitt liv i orginal. Och tänk! Det är precis det som jag tror att Jesus ville tala om för oss. Han ville och vill att vi ska hitta den unika banan som är just vårt livsöde Inte handlar vägen, livet och sanningen om att vi ska krympa varandra, nej vi ska uppmuntra varann.

Och, slutligen några ord till lilla Estelle. Du som föddes i mediabruset, efterlängtad och älskad av en hel nation och även känd långt utanför detta landets gränser. Människorna känner inte till dig för något du gjort eller sagt utan för att du är den du är och är född i det sammanhang som du är född in i. Ditt liv kommer också att prövas på olika sätt, och nu ska du "döpas" inför hela svenska folket i en högtidlig ceremoni. Tänk på min älskade vän att om du ska följa honom som du döps till då måste du vara en mycket orginell prinsessa. Du måste våga lyssna till och tro på honom som gav sitt liv för dig och du måste få veta att du som vuxen kan döpa dig till Kristus av egen tro. Du måste få veta att den Helige Ande finns för dig och aldrig lämnar dig ensam.

1 kommentar: