fredag 1 juni 2012

Vikten av ljus

När jag äntligen öppnar min Blogger blir jag mycket rörd och glad över att se att många trogna läsare besökt min sida varje dag trots att den inte uppdaterats. Stort tack till er alla.

Under denna mellantid av tystnad har Gud arbetat med mig ständigt. Jag läser Vello Vaims bok Profetisk bön och får lära mig så mycket av honom. Jag hoppas jag får tillfälle att återkomma många gånger till denna bok, men vill just nu nämna en viktig sak från den boken. Han talar om att oro och bekymmer till och med är en synd. Synden heter otro. Och när vi hänger oss åt denna plåga så misstror vi i själva verket vår underbare Far i himlen som lovat både vara med oss och ha fullständig omsorg om oss. Vello kallar det t.o.m. för bekymmersfabrik, och den fabriken måste för alltid avvecklas. Den producerar lögn, lögn och åter lögn. Och jag ber min Far i himlen om befrielse för egen del och jag ber om befrielse för församlingarnas del och för alla kristna i detta land som vill följa Jesus.

Sedan några ord om ljuset. Det är bara en enkel vardagshändelse som jag vill skriva om. I mitt badrum finns två  ljuskällor (tyvärr inget dagsljus). Den ena lampan sitter framför spegeln och är ett litet dolt lysrör. Den andra lampan sitter i taket och ger ett ljus mer ovanifrån. Lampan i taket har varit trasig i några dagar, eller kanske har det gått en hel vecka. Jag har tänkt byta men inte kommit mig för. Under tiden endast en lampa lyst har jag städat där inne lite snabbt och tyckt att det verkar helt okej. Så bytte jag den stora lampan i taket och vad får jag se! Det är ganska så dammigt, trots mina snabbstädningar. Det är fläckar i handfatet och toastolen var heller inte fräsch.

Vad vill jag ha sagt med det här?

Ja, essensen är ganska lätt att hitta, men vi behöver alla påminna oss. GUD ÄR NÅD MEN HAN ÄR OCKSÅ SANNING. Nåden blir ofullständig när vi inte speglar våra liv i Guds ljus, i Ordet. Jesus själv kom ju i kötts gestalt för att vara vårt ljus.  Han var ordet och han var livet och han är ordet och han är livet. Han var ljuset och han är ljuset. Men tänk på att bördan är lätt. Fast vi ska söka fullkomlighet, så är bördan ändå lätt. Detta är korsets paradox. Halleluja!!!

Bön: Jag ber Herre att jag ska vara öppen för ditt ljus och våga se mitt eget beteende och ändra  på mig själv så att någon enda människa kan tro på mig. I vår Herre Jesu Kristi namn. 

2 kommentarer:

 1. Frid Gun-Britt!!!
  Det var en VÄLDIGT BRA liknelse,det här med ljuset!!!
  Det är fantastiskt hur Herren talar till oss i vardagen och levandegör Sitt Ord för oss,på det sättet!!!
  Ha en härligt välsignad helg,,,det är jag säker på att du får!!!
  Hoppas att du "rapporterar"lite på bloggen,när du kommer hem....
  Jag önskar också att vi kunde ses,,,kanske i sommar i Stockholm???
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marguerite!
   Glad att höra att du tycker om liknelsen och visst är det så att i varda´n talar Gud tydligast. Sedan vill jag tillägga att jag uttryckte mig lite väl drastiskt i formuleringen "någon enda" - men vill säga att visst vill man bli trodd, men viktigast av allt är att Jesus blir trodd och synlig. Sedan kan jag rapportera om mycket välsignade möten i Skellefteå med Maranata i helgen.

   Radera