torsdag 19 april 2012

Av någon anledning...

Fråga mig inte varför, troligen får jag svårt att förklara mig. Be mig inte argumentera för min sak men av någon anledning tror jag på Karin Enström som ny försvarsminister.
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=305717
Jag hann t.o.m. tänka mycket längre när jag såg henne stå så myndigt, självklart och påläst bredvid Reinfeldt. Men man ska aldrig ta ut något i förskott när det gäller politik. Den man tror är ett säkert kort kan ju visa motsatsen också, det har tiden visat förut.

En som var mycket vaken över sakernas tillstånd när det gällde politik och hållbarheten av det arbetet var Arne Imsen. I hans upprop - Jesus kommer snart, Jesus kommer snart, ryms inte så mycket dagspolitiska funderingar. Där ryms bara en sak. Efterföljelse och tro på honom som gick före. Lydnaden och att dela hans smälek utanför lägret.
http://maranata.se/2012/01/24/arne-imsen-jesus-kommer-2/

Men ändå, trots att politiken inte är det största, känns det ändå ganska betryggande att Reinfeldt nu har satsat på en person som har så otroligt bred bas att stå på. Hon kan både försvars-. säkerhets- och utrikespolitik. SvD menar att hennes chanser nu beror på hur hon tar sig fram "mellan sköldarna" och att hon behöver staka ut en mycket tydlig väg genom en rivstart.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/enstrom-behover-gora-en-rivstart_7067797.svd

Rivstart eller inte. Jag tycker att hon inger förtroende.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar