torsdag 12 januari 2012

Kort om framtid!

Igår lovade jag att återkomma med delaspekter av den stora problembeskrivningen. Men eftersom en blogg ger väldigt mycket frihet till skribenten så tänker jag nu istället skriva något mycket kort om problemen och framtiden så som jag ser det.

* Frikyrkorna i Sverige har i flera årtionden varit i avsaknad av väckelse. Historiskt sett har aldrig en väckelse administrerats fram.
* Förutom den organisatoriska bindning till strukturer, vanor, liturgier, ägande, företag, ekonomi och allt som kedjar oss till känd (men för den sakens skull inte nödvändigtvis dålig) verksamhet, så har vi idag två andra lika allvarliga bojor. Teologisk (Skr. Världskyrkoråd och Katolicism) och Samhällelig/Världslig.

Detta innebär att...


* Vi omedelbart måste vakna och se över vad som händer!
* Vi istället för all verksamhet måste börja be och återvända till Ordet!
* Vi å det snaraste måste i första hand protestera mot den oerhört starka katolska styrningen inom det ekumeniska arbetet och i andra hand om våra röster inte blir hörda bryta oss ur!
***********************************************************************
Dessutom måste vi när väckelsen bryter ut, även bryta med vår bekvämlighet. Vi måste ha möten flera gånger per vecka, vara beredda att öppna våra hem. Vara beredda på bönenätter och andra aktioner från ungdomarna. Vi får inte klaga och knuffa ut nyfrälsta. De ska in i båten och inte ur!
****************************************************************



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar