söndag 15 januari 2012

Hö och halm

Gud prövar oss och prövar våra motiv. Av vilka anledningar gör vi olika saker.

Det är så mycket i mitt eget liv som jag har fått lämna bakom. Så mycket som ännu behöver brinna bort i den Helige Andes eld. Så många underbara idéer som kanske inte Gud har ingivit utan det har varit köttet och en massa andra kopplingar till samhället och tankelivet. Man har tänkt att det och det skulle ju vara "lösningen". Sett och trott sig se möjligheter i samarbete och kompromiss med världens ande. 

Vi tänker kanske att kompromisserna inte är så farliga. Att Gud är ju nådens källa och att våra kompromisser inte är till någon skada. 

Men tänk på oljan och vattnet. Om man lyckas blanda dessa två är det något fel på oljan. Det ska vara omöjligt. När blandningar ändå uppstår är det inte längre den helige ande närvarande. Mixturen som uppstår botar inte sjuka, renar inte från synd, kan inte ens förlåta oss fullt ut. 

Det är lätt att tro att Gud är relationernas Gud, men Gud kallade ibland människor rakt ut ur deras sammanhang. Ja, oftast var det så. Abraham, Lot, Jona, Ester, Daniel, Nehemja, och framförallt Jesus. Jesus var ju den som kallades från himlen och ner till jorden. Vilket byte! Listan kunde göras mycket längre och visa att Gud är en Gud som först och främst vill att vi lyder honom. 

Gud hjälp mig idag att rensa bort all hö och halm i mitt eget liv. Allt som brinner bort under din Andes kraft. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar