måndag 27 maj 2013

BBC om Parisdemonstrationen

Lyssnar man på svensk media så kan man lätt få intrycket av att demonstrationen mot samkönade äktenskap som genomfördes nyligen i Paris varit mycket orolig.
http://www.dn.se/webbtv/nyheter/se-de-valdsamma-protesterna-mot-homolagen/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16847892.ab

Allt beror på vilket parti man tar i frågan och hur man väljer att se på saken. Enligt de flesta media var demonstrationen med upp till 150 000 personer i huvudsak fredlig. Oroligheter utbröt när demonstrationen var över. Det var en mindre grupp som ställde till dessa bråk.

Den lag som genomfördes i Frankrike är mycket långtgående och tillåter inte bara samkönade äktenskap utan också homoadoptioner. Många var mest arga och ledsna över detta. Människan leker Gud och tror att hon kan ändra skapelseordningen, tyckte man bland annat.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22671572
http://worldnews.nbcnews.com/_news/2013/05/26/18509104-thousands-flood-paris-to-protest-same-sex-marriage?lite

På den världskarta som BBC presenterar ser vi att lagar om samkönade äktenskap har spridit sig över stora delar av världen. I vissa områden har bara "delsegrar" nåtts och ännu finns många länder som inte antagit några sådana lagar. Skam till sägandes för oss kristna så verkar de muslimska länderna stå emot detta bättre. Varför?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar